Shrewsbury Town 0-3 Manchester United

A Vörös Ördögök magabiztosan jutottak az FA-kupa hatodik fordulójába, miután 3-0-ra legyõzték a Shrewsbury-t.


Ahogy az várható volt, a hazaiak visszaálltak saját kapujuk elé, míg a manchesteriek a betömörülõ védelmet leginkább átlövésekkel próbálták megtörni. Ebben leginkább Memphis Depay járt élen, aki az elsõ tíz perc alatt három lövéssel is próbálkozott, de ezek közül csak egy esetben kellett a kapusnak védenie, a másik kettõ csúnyán elszállt talán még a stadionból is.

 

Ander Herrera is beállt a sorba, ám a baszk középpályás sem talált kaput. Õt követte Juan Mata lehetõsége, ám a spanyol támadó lökete egy védõrõl szögletre pattant.

 

A 26. percben kissé mókás szituációt láthattunk. Kiváló helyrõl végezhetett el szabadrúgást Depay, ám a sorfal mögé beálló három United-játékos nem tudott idõben elugrani a labda elõl, így Anthony Martial blokkolt, kisegítve a hazaiakat.

 

Két perccel késõbb a francia remek lövését Leutwiler lábbal hárította, majd Ogogo a gólvonalról fejelte ki a játékszert.

 

Eltelt a meccs elsõ harmada és a Shrews alig tudta átlépni a felezõvonalat. Morgan Schneiderlin egymaga falat húzott a középpályán, nagyot küzdve rengeteg labdát lefülelt. Erõfeszítései jutalma végül egy gólpassz lett; egy felívelt labdát fejelt le a szöglet után fennmaradó Chris Smalling elé, aki 11 méterrõl a kapuba juttatta a labdát, ezzel a United megszerezte a vezetést.

 

 

Már csak egy perc volt a félidõ rendes játékidejébõl, amikor Depay eddigi legjobb lövését láthattuk, de sajnos a védelem blokkolni tudott.

 

Az utolsó percben Martial és Mata kényszerítõje végén a csatárt buktatták, a Vörös Ördögök így kiváló helyrõl végezhettek el szabadrúgást. Ezúttal Mata volt a végrehajtó, ami jó döntésnek bizonyult, a spanyol csodásan tekert a kapu bal felébe, megduplázva a vendégek elõnyét.

 

Az elsõ 45 perc során nagyon látszott a két csapat közötti különbség, a hazaiak egyáltalán nem veszélyeztették Sergio Romero kapuját, még a vendégek tizenhatosáig sem tudtak eljutni. A United - bár nem játszott világszínvonalon - végig irányította a játékrészt és sikerült is biztos elõnyt szereznie.

 

Szünetet követõen Louis van Gaal újabb fiatalnak adott lehetõséget, pályára küldte Joe Riley-t, aki Cameron Borthwick-Jacksont váltotta.

 

Kicsit feljebb jött a Shrewsbury, a hazaiaknak többször sikerült átlépniük a félpályát, de komoly esélyekig nem jutottak el, míg a United továbbra is helyzeteket alakított ki. Depay ismét próbálkozott, de ezúttal sem sikerült betalálnia, majd Daley Blind rövid szöglete Matát találta meg, aki átívelt a hosszúra, ahol Martial érkezett, de a csatár kapu mellé bólintott.

 

Az 56. percben Jesse Lingard és Martial összjátéka okozott gondot a Shrews védelmében, amely végül ha nehezen is, de megoldotta a gondot.

 

Épp csak eltelt egy óra a meccsbõl, mikor Romero gyors kidobása után Mata bal szélrõl passzolt vissza Herrerának, aki a jobbon érkezõ Lingard elé tálalt, a manchesteri nevelés nem hibázott; 0-3!

 

 

Négy perccel késõbb Depay lõhetett szabadrúgást, ezúttal is kapu fölé tüzelt. Nem nagyon sikerült kaput találnia a hollandnak, pedig próbálkozott rendesen.

 

A 72. percben Lingardot ugratta ki Depay, ám az angol szélsõ óriási helyzetben hibázott.

 

Pillanatokkal késõbb az épp csak beálló Will Keane lõtt kapufát, a lövésbe meg is sérült az ágyéka, bár próbált a pályán maradni, ez végül nem sikerült, így az utolsó 14 percre emberhátrányba kerültek a vendégek, hiszen már mindhárom cseréjét kihasználta Van Gaal.

 

Az emberhátrány azonban nem látszott meg a Vörös Ördögökön, így is többet veszélyeztettek, mint a hazaiak, akik a 87. percben azért szépíthettek volna, ám egy jobboldali beadás után Ogogo hat méterrõl mellé fejelt.

 

A 91. percben Larnell Cole - aki Manchesterben nevelkedett, ám onnan a Fulhamhez került, mely kölcsönadta a Shrewsbury-nek - egy ígéretes lövést eresztett meg, és csak centiket tévedett.

 

Nagy különbség volt a két csapat között, ami végül az eredményben is megmutatkozott, ráadásul kapott gól nélkül hozta le a találkozót Louis van Gaal együttese, ami pozitívum.

 

Jöhet a West Ham az Old Traffordra!

 

 

FA-kupa, 5. kör
Shrewsbury Town 0-3 Manchester United
Greenhous Meadow, 9370 nézõ

 

Vezette: Robert Madley

 

Town: Leutwiler, Whitbread, Grandison, Black, Whalley, Brown, Grimmer, Ogogo, Mangan, Knight-Percival(Cole 46.), Akpa Akpro(Clark 81.)
Nem használt cserék: Halstead, Sadler, Smith, Grandin, Vernon

 

United: Romero - Varela, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson(Riley 46.) - Schneiderlin, Herrera - Memphis, Mata(Pereira 65.), Lingard - Martial(Keane 71.)
Nem használt cserék: Henderson, McNair, Poole, Carrick

 

Gólszerzõ: Smalling 37', Mata 45+1', Lingard 61'

 

Sárga lap: Whitbread, Grimmer

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!