Park válogatott karrierjének vége

Park Ji-sung bejelentette, befejezi pályafutását a dél-koreai válogatottnál, de klub szinten még szeretne 3-4 évig szerepelni.


A 29 éves United szélsõ, aki 100 alkalommal szerepelt hazája nemzeti csapatában és aki megjárt három világbajnokságot 11 éves nemzetközi karrierje során, ma megerõsítette visszavonulását Szöulban újságíróktól zsúfolt sajtótájékoztató keretein belül.

 Park volt a csapatkapitánya országa válogatottjának az Ázsia-kupán, melyen végül bronzérmesek lettek, és ahol csak a késõbbi gyõztes Japántól kaptak ki.

"Bejelentem visszavonulásomat, hogy a fiatalabb, junior játékosok több lehetõséghez jussanak és akik a helyemre léphetnek" - mondta Park.

 


 "Ahogy az Ázsia kupán is láthattuk, sok dél-koreai fiatal van, akik óriási potenciállal, szenvedéllyel és tehetséggel rendelkeznek. Ahogy én kaptam lehetõséget a 2002-es világbajnokságon, úgy gondolom, ugyanúgy kell lehetõséget kapniuk a fiataloknak is."

"A távozásom több fiatal játékosnak segítség - akik bizonyítottak az Ázsia kupán is - hogy felkészüljenek a következõ világbajnokságra."

Park döntése jó hír a United szurkolói számára. Mióta 2007-ben térd problémái miatt kilenc hónapot kihagyott, szinte csak a válogatottságok miatti hosszú utazások miatt kellett kihagynia mérkõzéseket a Unitednél.

Ji a harmadik helyért játszott találkozót végig ülte Üzbegisztán ellen, az orvosok azonban ragaszkodnak hozzá, hogy ez csupán elõvigyázatosságból volt.

"Azt hiszem, egészségi állapotom lehetõvé tenné, hogy folytassam nemzetközi karrierem, de elfogadom a jelenlegi helyzetet és nem sajnálom, hogy így döntöttem."

Most, hogy visszatérhet Manchesterbe, talán már a hétvégi, Wolves elleni mérkõzésen játszhatna is, de sokkal inkább várható, hogy a február 12-i, Manchester City elleni mérkõzésen kap szerepet.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!