Rojo visszatérhet, De Gea nem

Louis van Gaal megerõsítette, David de Gea kihagyni kényszerül a holnapi, FC Midtjylland elleni Európa-liga visszavágót, Marcos Rojo azonban a kispadra már leülhet.


De Gea a múlt heti, legjobb 16 közé jutásért játszott összecsapás elsõ felvonásának bemelegítésekor szenvedett sérülést, így helyette Sergio Romero védett a dán bajnokcsapat otthonában, amelyet csak a kezdõ sípszó elõtt néhány perccel tudott meg. Bár a spanyol bokaproblémája nem tûnt súlyosnak, egy héttel késõbb még nincs bevethetõ állapotban.

 

Amikor a szerdai, mérkõzést megelõzõ sajtótájékoztatón az Old Traffordon arról kérdezték, számíthat-e David játékára, Van Gaal így felelt:

"Reménykedtem benne, de nem játszhat, ez már biztos."

 

Pozitívumként azonban Van Gaal felfedte, csütörtökön visszatérhet a meccsnapi keretbe nevezett játékosok közé Marcos Rojo - azonban az argentin bekk szükség esetén csak 20 percet játszhat egyelõre csereként.

 

Antonio Valencia egyelõre rehabilitációs programja keretében egyéni edzésmunkát végez, ezért az ecuadori még nem állhat menedzsere rendelkezésére.

 

 

"Valencia még nem edz a felnõt csapat keretével, programjának megfelelõen egyéni edzésmunkát végez" - mondta Van Gaal a MUTV-nek.

 

"Rojo csak tegnap kezdett el a tartalékokkal edzeni, ma pedig a felnõtt kerettel gyakorolt, úgyhogy a kispadon ott lehet, de csak 20 percig, vagy valahogy így számíthatok rá."

 

Luke Shaw, Phil Jones, Cameron Borthwick-Jackson, Ashley Young, Marouane Fellaini, Bastian Schweinsteiger, Adnan Januzaj (már szerepelt az EL-ben más csapat színeiben) és Will Keane mind kihagyni kényszerülnek a holnap esti visszavágót. Chris Smalling nem edzett együtt a csapattal szerdán, és egyelõre nem tisztázott, hogy õ pályára léphet-e holnap.

 

Van Gaal azt viszont az MUTV-nek megerõsítette, hogy a fiatal Marcus Rashford számításba jöhet, miután Rooney és Keane is kidõlt.

 

"Jelen pillanatban õ is szóba jöhet opcióként a posztján" - tette hozzá.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!