Jót tesznek a fiatalok

Louis van Gaal szerint a Manchester United akadémiájáról az elsõ csapathoz felkerült játékosok stimulálják a többieket.


A szerdai, mérkõzés elõtti edzésen két fiatal, Marcus Rashford és Regan Poole is részt vehetett, mint ahogy a kapus Joel Castro Pereira és a közelmúltban bemutatkozó Donald Love, Joe Riley páros is. Két fiatal szélsõ védõ, Cameron Borthwick-Jackson és Guillermo Varela szintén többször és remekül teljesített már a nagyok között sérülésekkel tûzdelt idõkben. 

 

Van Gaal - aki megerõsítette, hogy a csatárként szereplõ Rashford a mai mérkõzés keretébe is bekerül - örül annak, ahogy a bimbózó fiatalok képesek kezelni a nyomást.

 

"Természetesen ezért is volt viszonylag rövid a keretünk a szezon elején, mert így esélyt adhatsz a fiataloknak" - mondta a menedzser az MUTV-nek.

 

"Mindig nagy meggyõzõdéssel nyúltam a fiatalokhoz és tetszett, mennyire képesek stimulálni a többieket és növelni az öltözõi hangulatot. Ezek a dolgok történnek most."

 

"Azt is mindig kedveltem, hogy az elsõ meccsüket nagyon jól lehozták és talán a másodikat is, és ha megkapod a harmadik lehetõséget, az már a kiegyensúlyozottságról szól, ami nagyon fontos a fiatal játékosok számára."

 

 

Jó hír, hogy a ma esti találkozón Marcos Rojo már leülhet a kispadra, míg Antonio Valencia és Adnan Januzaj teljes felépülésére sem kell sokat várni. Örvendetes hír ez Louis van Gaal számára is, hiszen a közelmúltban kétszámjegyû volt a sérültek száma, ami miatt még több fiatalt kellett kipróbálnia a hollandnak. A menedzser reméli, hogy a sérüléslista rövidülni fog az elkövetkezendõ hetek során, hiszen a meccsek gyorsan követik egymást.

 

"Fontos [hogy felépülnek a sérültek], mert soha nem tudtam ugyanazzal a kezdõvel kiállni. Mindig változtatnom kellett, mert sok, ugyanazon a poszton játszó játékos is megsérült, ezért olyan posztokon kellett játszatnom egyeseket, amik nem a legmegfelelõbbek számukra. Szóval most nagyon nehéz és kicsi a merítési lehetõsg is, mintegy 13-14 felnõtt játékosunk sérült."

 

"Három sorozatban vagyunk még, nem sok klub mondhatja ezt el magáról, de mi igen. Továbbra is el szeretnénk mondani ezt, mert az Európa-liga fontos számunkra , hisz BL-t érõ helyet adhat, míg az FA-kupa egy olyan sorozat, amit már rég nem nyertünk meg. A bajnokságban ötödikek vagyunk és a végén még ott lehetünk az elsõ négyben is."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!