A Midtjylland kapitánya nyerni akar

Az FC Midtjylland csapatkapitánya, Tim Sparv ma este csakis a gyõzelemért fog hajtani, ugyanakkor azt is elismerte, a lelkének egy kisebb része csak élni akar azzal a lehetõséggel, hogy az Old Trafford-on gyepére léphet, mint régi United szurkoló.


A 29 éves finn válogatott játékos karrierje csúcspontját érte el múlt csütörtökön, amikor gyõzelemre vezette csapatát Louis van Gaal emberei ellen. A visszavágó elõtt exklúziv interjút készített vele a United Review, mely során kiderült, hogy Cantona volt Tim kedvenc játékosa és egyben miatta is kezdte el követni a Vörös Ördögöket a 90-es években. A továbbiakban arról is beszélt, milyen érzés lesz számára pályára lépni ma este.

 

"Egészen biztos vagyok abban, hogy ez egy fantasztikus esemény lesz, hiszen ez egy nagy lehetõség mindnyájuk számára" - mondta. "Már volt szerencsém pár nagyobb stadionban játszani, azonban az Old Trafford-on ennél több van és nem a mérete nyûgözi le igazán a játékosokat. Türelmetlenül várom már, hogy pályára léphessek és a maximumot nyújthassam, akárcsak múlt héten. Még az is lehet, hogy kivágok egy darabot a gyepbõl és hazaviszem."

"Ki tudja? Talán ez lesz az elsõ és utolsó alkalmam arra, hogy itt játszhassak. Megpróbálom majd élvezni ezt a lehetõséget és remélem, hogy számunkra kedvezõ eredmény fog születni - ettõl csak még emlékezetesebb lenne ez az este. Nem igazán jönnek ismerõsök Manchesterbe. Pár barátom itt lesz meg édesapám, hiszen mindenhova elkíséri és megnézi a fiát, bármikor is lépnék pályára."

 

Sparv már az Európa-liga párosítások sorsolása után azonosítva lett, mint United szurkoló, hiszen pillanatokon belül megjelent egy Twitter bejegyzése arról, hogy mennyire izgatott és már alig várja a találkozót. 

 

"A közösségi platformok egy igencsak kényelmes és hasznos teret biztosítanak arra, hogy kapcsolatban állj a világ összes szurkolójával. Azt tudtam, hogy rengetegen szurkolnak a Vörös Ördögöknek, de egy alig ismert játékos számára, mint én, kicsit sok volt az a mennyiségû válasz és mozgolódás, amit a Tweet-em indított el."

"Nagy örömmel válaszolok bárkinek, aki idõt szán arra, hogy felvegye velem a kapcsolatot vagy csak ír nekem, de ezen alkalommal túlságosan nagynak bizonyult ez a kihívás számomra. A közösségi oldalak mind remek helyek mindaddig, amíg megõrzik konstruktív, pozitív és humoros mivoltukat. Kissé leszûkíti a szurkolók, játékosok és a klub közötti ûrt és ez egy jó dolog."

 

Hogy kik szerepelnek még Tim kedvencei között, Cantona mellett?  "Scholes, Beckham, Ji-sung Park és Vidic, hogy csak egy párat említsek közülük" - sorolta mosolyogva. "Volt valami megfoghatatlan Park-ban, ami miatt imádtam nézni a játékát. Önzetlen volt, hatalmas munka morállal és tökéletesen beleillett a csapatba."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!