Carrick a fiatalokat dicséri

Lehet, hogy a szalagcímek Marcus Rashford és Memphis körül forogtak a Manchester United tegnap esti, Európa-ligában aratott gyõzelme után, de Michael Carrick szerint az egész csapat remekül teljesített.


A Vörös Ördögök 5-1-re nyertek az Old Traffordon, a 18 éves Rashford pedig két góllal vette ki a részét a gyõzelembõl, Memphis pedig olyan teljesítményt nyújtott, beleértve egy kései gólt is, amivel megnyerte a Meccs embere díjat.

 

Louis van Gaal Morgan Schneiderlint és Carricket - aki a sok sérülés miatt középhátvédként segítette a csapatot - is megdicsérte a meccs utáni sajtótájékoztatóján, de Guillermo Varelát és Joe Riley-t is megemlítette.

 

"Rengeteg remek egyéni teljesítményt láthattunk" - mondta Carrick az MUTV-nek. "Nem az elsõ számú védõinkkel álltunk fel, úgyhogy azok a srácok, akiknek be kellett ugorniuk, igazán megállták a helyüket."

 

"Joe most kezdett elõször és elképesztõ volt - nem tûnt úgy, mintha nem illene a csapatba és remek munkát végzett. Guillermo már játszott egy pár meccset, és õ is jó szintet hozott, ráadásul Marcus és Memphis is zseniálisak voltak, úgyhogy elégedett vagyok a tegnap esti eredménnyel."

 

Az ízig-vérig manchesteri Rashford számára álomszerûen sikerült a bemutatkozás az elsõ csapatban, miután Anthony Martial sérülése után bedobták a mélyvízbe.

 

"Örülünk a sikerének" - folytatta Carrick. "Ez egy felbecsülhetetlen élmény a fiatalok, de fõleg Marcus számára. Ez eszembe jutatta azokat az emlékeket, amiket a debütálásomról õrzök."

 

 

"Errõl szól a foci, és ez az, amirõl már olyan hosszú ideje szól ez a klub is. Nagyon örülök, hogy egy helyi srác így át tudott jutni a rendszeren, egészen az elsõ csapatig."

 

Memphis valószínûleg eddigi legjobb teljesítményét láthattuk tegnap a Vörös Ördögök színeiben, amíg egész este Andre Romert kínozta a pálya bal oldalán, míg végül a Midtjylland védõje a második sárga lapját is összeszedte a mérkõzés vége elõtt, amiért visszatartotta a holland támadót.

 

"Memphis ezzel megszabta magának, hogy mi az, amit minden meccsen nyújtania kell" - mondta Carrick. "Tudjuk, hogy milyen képességekkel rendelkezik és elégedettek vagyunk azzal, amit tegnap csinált."

 

"Keményen edz és megvoltak a maga hullámvölgyei. Nem egyszerû fiatalként idejönni és megfelelni azoknak az elvárásoknak és minden másnak, ami azzal jár, hogy ebben a csapatban játszol, de remélhetõleg ettõl most majd beindul és önbizalmat meríthet a teljesítményébõl."

 

"Szerintem az egész mérkõzésen zseniális volt és megmutatta, hogy mit tud, úgyhogy most már csak rajta múlik, hogy ezt a formát állandosítsa, és hétrõl héte bizonyítson, amire úgy gondolom, hogy képes lesz."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!