Carrick: Újra büszkék lehetünk a fiataljainkra

Michael Carrick elismerõen beszélt Marcus Rashford, Guillermo Varela és Timothy Fosu-Mensah teljesítményérõl, amelyek hozzájárultak az Arsenal fantasztikus, 3-2-es legyõzéséhez vasárnap.


Rashford felnõtt pályafutása elsõ mérkõzésén kétszer volt eredményes a csütörtöki, Midtjylland elleni Európa-liga mérkõzésen, a 18 éves saját nevelés pedig újabb szenzációs duplát jegyeztetett fel nevéhez, amellyel az Ágyúsokat szomorította az Old Traffordon, valószínûleg örökre emlékezetes hetet zárva ezzel.

 

E közben Varela már szezonbeli hetedik mérkõzésén léphetett pályára vasárnap, az uruguayi jobboldali védõ pedig remek produkcióval rukkolt elõ egy olyan világsztárral szemben, mint Alexis Sanchez, pedig végig elõvigyázatosan kellett játszania egy korán begyûjtött sárgalap okán.

 

A védelem balszélén Marcos Rojo kezdett, ám sajnálatos módon egy sérülés miatt a második félidõ kezdetét követõen le kellett cserélni, ez viszont lehetõséget adott az ifjú Fosu-Mensah számára, hogy egy ilyen emlékezetes gyõzelem alkalmával mutatkozhasson be felnõtt szinten.

 

A mérkõzés végét jelentõ hármas sípszót követõen az MUTV-nek nyilatkozva Carricket arról kérdezték, mit árul el a teljesítmény és az eredmény a Unitedrõl?

 

"Sok mindent elárult ez a mérkõzés a szellemiségünkrõl, és azokról a játékosokról, akik feljebb léptek, itt most különösen a fiatalokra gondolva" - kezdte a 34 éves csapatkapitány-helyettes.

 

"Természetesen most a címlapok Marcusról fognak szólni, de szerintem Guilly parádés volt a védelem jobboldalán, és különösen azután, hogy sárgát kapott, egy olyan játékos ellen, mint Sanchez. Õ játszott mellettem a szélen, és nagyon sokat segített nekem! Szerintem Timmy is jól teljesített, miután beállt - egy ilyen mérkõzésen beszállni, ráadásul balszélsõként, amely nem is a posztja, megsüvegelendõ dolog."

 

"Rengeteg pozitívumot meríthetünk ezekbõl. Szerintem az egész csapatban hatalmas összetartás uralkodott, ezt pedig szerintem a szurkolók is megérezték, és erre válaszoltak. Látni olyasvalakit, mint Marcus, és amit ezen a héten csinált, mindenkinek hatalmas lökést adott, úgyhogy jó látni, hogy mindenki mennyire boldog."

 

 

Rashforddal, és a múlt heti második duplájával kapcsolatban Carrick igyekezett nem fukarkodni az elismerõ szavakkal, és elárulta, nagyon jó az idõzítés a fiatal játékos berobbanásával együtt járó morális pluszt illetõen a csapatra nézve.

 

"Láttam már egy-két debütáló játékost, de ilyet még soha" - tette hozzá a klubot már majdnem 10 éve szolgáló középpályás.

 

"Ez egy hihetetlen kezdés volt tõle. De most újra lehajtott fejjel kell dolgoznia, és azt az utat kell folytatni, amit megkezdett. Mostantól rendkívül nagy figyelem fog majd rá hárulni, az emberek odafigyelnek majd rá, mert berobbant a köztudatba - ezt pedig jó látni. Õ egy nagyon higgadt srác, így biztos vagyok benne, hogy kezelni tudja majd ezt a helyzetet."

 

"Mindannyiunk számára nagyszerû érzés azt látni, mit is jelent ez számára, illetve az összes többi új fiúnak, aki a kerethez került, hogy annyi év kemény munka után bekerültek a felnõtt csapatba, erre pedig mi is reagálunk."

 

"Összetartunk, és nagyon odafigyelünk rájuk, és ebben a szurkolók is nagyon nagy szerepet játszanak. Szerintem nagyszerûek voltak, úgyhogy minden tekintetben fantasztikus napunk volt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!