Smalling: Kulcsfontosságúak az egyéni párharcok

Chris Smalling hiszi, a Manchester United játékosainak meg kell nyerniük egyéni párharcaikat a csütörtöki, Liverpool elleni Európa-liga nyolcaddöntõ elsõ mérkõzésén.


Az angol válogatott középhátvéd hathatósan mûködött közre abban, hogy a Vörös Ördögök januárban kapott gól nélkül, 1-0-s gyõzelemmel távozhattak az Anfieldrõl, amikor a hazaiak igazi támadó nélkül álltak fel. A mérkõzés végén Christian Benteke, illetve az eredendõen védõ, de a támadósorba feltolt Steven Caulker is beállt a kispadról, Jürgen Klopp azonban most csütörtökre már rendelkezik egyértelmû választással a csatárposztot illetõen, Daniel Sturridge személyében. Mellette Divock Origi is hadba dobható a támadósorban.

 

A mai, szokásos mérkõzés elõtti sajtótájékoztatón Louis van Gaal mellett ülõ Chris Smalling, aki a hétvégén térhetett vissza kisebb sérülésébõl, egyértelmûen fizikális csatára számít ezúttal is a liverpooliak ellen, nem számít kik alkotják majd a támadószekciót.

 

"Elég gyakran gondolom azt, hogy az elsõ 20 percben elég nagy õrjöngés lehet" - kezdte Smalling.

 

 

"De akárki ellen is játszol, a cél mindig az, hogy te tudj felülkerekedni. Számomra például az a fontos, hogy az ellenfél csatárát le tudjam venni a pályáról. Már az elején érzékeltetni kell vele, hogy mi a szándék, és onnantól kezdve végig dominálni kell a mérkõzésen."

 

"Ezek azok a mérkõzések, amiket a játékosok nagyon várnak, ez pedig kimondottan az lesz, ami miatt én már nagyon izgatott vagyok."

 

"Jó, hogy a menedzser taktikai szemszögbõl közelíti meg ezt az összecsapást, és a mérkõzést megelõzõen sokat dolgozunk a taktikánkon az edzõpályán, így nem fog elragadni minket a hév. De amint belépünk a pályára, az érzelmeink biztosan hatásuk alá kerítenek minket, ez pedig remélhetõleg a legjobb teljesítményünket hozza majd ki belõlünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!