Van Gaal: Történelmi rivalizálás

Louis van Gaal felismerte a Manchester United és a Liverpool közötti mély rivalizálást.


A két klub egymás elleni történelme 122 évre és 194 mérkõzésre nyúlik vissza, ám a mai, Európa-liga összecsapás az elsõ olyan összecsapásuk lesz, mely európai kupaporondon zajlik.

 

Van Gaal elismerte, furcsa neki, hogy egy más nemzetbõl érkezõ ellenfél helyett itt is egy hazai vetélytárssal kell találkoznia, de tudja, mennyire fontos ez a csata a szurkolók számára és még nem élt meg ilyen rivalizálást korábban.

 

"Ez egy nagy meccs, de általában egy európai klub ellen játszunk" - nyilatkozta a menedzser az MUTV-nek, valamint a találkozó elõtti sajtótájékoztatón megjelent újságíróknak. "Fantasztikus ez a drukkereknek, de csak akkor, ha legyõzzük a Liverpoolt. Ha kikapsz, mindenki csalódott."

 

"Sokkal másabb érzés van itt; sokkal mélyebb ez a szurkolókban. Persze Spanyolországban és Németországban is láttam hasonlót, de ott nem ennyire mély ez a dolog. Ez nagyon fantasztikus és ez az egyik, amiért ide akartam jönni, hogy átéljem ezt."

 

 

Amennyiben a United legyõzi Jürgen Klopp csapatát, úgy Van Gaal lesz a United történelmének elsõ olyan szakvezetõje, aki öt egymást követõ találkozón legyõzi a Vörösöket. A holland nem akar erre gondolni és elmondta, nincs nyerõ képlete erre az összecsapásra, ez is olyan lesz, mint a többi.

 

"Nincs semmi titkom. Fel kell készülnünk a mérkõzésre a játékosokkal együtt, amit a szokásos módon teszünk. Van olyan, amikor az utolsó eredménytõl függõen változtatok a következõ meccs megközelítésén, de többé-kevésbé ez szinte mindig ugyanolyan egyéni és csapat megbeszéléseken, edzéseken és 11 a 11 elleni játékokon is."

 

"Minden mérkõzésünket meg akarjuk nyerni, de ez képtelenség, ezért hihetetlen, hogy eddig az összes, Liverpool elleni találkozót megnyertük."

 

"Minden meccset meg akarok nyerni és ha veszítek, csalódott vagyok. Ez látható is rajtam, mert azt hiszem, a testbeszédem nagyon kifejezõ. Különös, hogy annyi gyõzelmet szereztünk itteni regnálásom alatt a Liverpool ellen, hisz mások ellen meg veszítettünk."

 

"Ez számomra is jó, mert ha legyõzök egy olyan klubot, mint a Liverpool, akkor a szurkolók jobban elismernek, úgyhogy remélem, sikerül legyõzni õket ötödik és hatodik alkalommal is. Sokkal inkább a szurkolók, mint magam miatt, ahogy már mondtam, én minden találkozót meg akarok nyerni."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!