Friss hírek a sérültekrõl

Louis van Gaal az MUTV-nek elmondta, túl korai lenne Bastian Schweinsteigert a kezdõbe tenni holnap, a Liverpool elleni EL-visszavágón.


Schweinsteiger épp a Mersey-partiak elleni odavágón tért vissza két hónapnyi kihagyást követõen, majd a West Ham elleni, vasárnap lejátszott és 1-1-es döntetlennel végzõdõ FA-kupa negyeddöntõn is pályára lépett.

 

Miután megerõsítette, hogy a német középpályás nem lesz a kezdõcsapatban, Van Gaal azt is elmondta, Ashley Young és Cameron Borthwick-Jackson nem lesz a keret tagja csütörtökön annak ellenére sem, hogy a duó már edzésbe állt. Antonio Valencia sem áll még készen, de már az elõzõ héten az U21-esek között pályára léphetett.

 

"Õk már velünk edzenek, de egy vagy két edzésnél több kell" - mondta a klub hivatalos csatornájának. "Például Young és Valencia kihagyott néhány hónapot, így nem olyan egyszerû visszatérni és felvenni a ritmust."

 

"Igen, még túl korai nekik. Schweinsteigernek is túl korai, hogy a kezdõben legyen. Két alkalommal játszott 10-15 percet, talán 45 percre, vagy 30-ra képes most, de ez függ a pályán történtektõl is. Elõre nem tudok mondani semmit, de próbálkozni fogok vele. A West Ham ellen jól szállt be, a gólban is benne volt. De egy edzés után nem térhetnek vissza, mert utána ha megsérülnek megint, nekem kell megbirkóznom azzal."

 

 

Luke Shaw, Phil Jones, Will Keane és Wayne Rooney még továbbra is hosszú távú hiányzónak számítanak, bár utóbbi a minap elmondta, reméli, hogy a közelgõ válogatott szünet után már visszatérhet.

 

"Ashley Young két hónapig volt sérült, de Borthwick-Jackson másik eset. Õ kb. 3 hetet hagyott ki, így az õ helyzete más."

 

"Minden egyes játékosnak nehéz egy sérülés után visszatérnie az elsõ csapatba, de én mindig olyan mintával szolgálok, mint Marcus Rojo esetében, bár nem volt másik szélsõ védõm, így neki a csapatban kellett felépítenie teherbírását."

 

"Nagyon igyekezett, ahogy látni lehetett, elõbb 10, majd 20 percet adtam neki, utána ötvenet, hetvenet, végül 90-et, de most nagyon fáradt még, pedig talán holnap is játszania kell. Ez nem könnyû olyannak, aki sokat kihagyott és talán még mûtötték is, így ez egy nagy átmenet az ilyen játékosoknak."

 

"Ugyanez lesz a helyzet Luke Shaw-val és Wayne Rooney-val is, ha visszatérnek. Az edzéseken meg kell nézd, mennyit képesek játszani, ez pedig nagyon nehéz."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!