Schneiderlin: Építenünk kell a derbi gyõzelemre

Morgan Schneiderlin vasárnap megtapasztalhatta, milyen egy manchesteri derbi gyõztes hangulata, a francia középpályás pedig reméli, ez a siker ugródeszka lehet számukra a szezon hátralévõ részére, kezdve a jövõ hétvégi, Everton elleni bajnokival.


A középpályás lenyûgözõ teljesítménnyel rukkolt elõ a Manchester City felett aratott 1-0-s gyõzelem alkalmával az Etihadban, és hozzájárult ahhoz is, hogy a 16. percben Juan Matan keresztül a labda eljusson Marcus Rashfordhoz, aki megszerezte a gyõztesgólt is, de emellett 94 százalékos sikeres passzmutatót is produkált, amellyel a két csapatot egybevéve is holtversenyben a legjobb volt a mezõnyben.

 

A nyáron a Southamptontól szerzõdtetett válogatott játékos pályafutása második manchesteri derbijén játszhatott, és örömére szolgál, hogy az elsõ, Old Traffordon lejátszott gólnélküli döntetlen alkalmával ezúttal gyõztesen hagyhatta el a pályát. Mindazonáltal figyelme most már az Evertonra szegezõdik - arra az ellenfélre, akik ellen eddigi egyetlen manchesteri találatát jegyezte, még októberben.

 

"Nagyszerû érzés gyõzni, különösen a szurkolók miatt, miután az Európa-ligában csalódást keltettünk a kiesésünkkel a Liverpool ellen" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Tudtuk, hogy számunkra, a szurkolóknak és a klubnak ez egy nagyon fontos mérkõzés lesz."

 

 

"Biztosra kell mennünk azt illetõen, hogy az Everton ellen is nyerni tudunk. Van most egy kis idõnk regenerálódni, és kiélvezni ezt a gyõzelmet a válogatott szünet miatt, de az Everton elleni meccs még nagyobb lesz, mint a vasárnapi, mert egy újabb gyõzelemmel kell megerõsítenünk, hogy szeretnénk valamit elérni ebben a szezonban."

 

A legfrissebb statisztikai adatok szerint, ha a 26 éves védekezõ középpályás játszik a Unitedben, 57 százalékos a gyõzelmi mutatójuk, míg ha nem, akkor ez a szám csak 28 százalék, emellett pedig ha a kemény szereléseirõl is ismert játékos kezdõként szerepelt, a United 27 meccsbõl csak kétszer veszített.

 

Schneiderlin nem ment el amellett, hogy ne illesse dicsérõ szavakkal a derbi hõsét, Rashfordot, aki nyolcadik kezdõként lejátszott mérkõzésén már az ötödik gólját szerezte a Vörös Ördögök színeiben, mert szerinte fényes jövõ elõtt ál a 18 éves ifjú titán.

 

"Lenyûgözõ, hogy mi történt vele azóta, hogy bemutatkozhatott" - tette hozzá.

 

"Õ egy nagyszerû tehetség, és most nem csak a góljairól beszélek, hanem az egész játékáról. A jövõben folytatni fogja fejlõdését és egy igazi klasszis játékos fog belõle válni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!