15 dolog Valenciáról

Talán Antonio Valencia a labdarúgás egyik legcsendesebb egyénisége, ám az MUTV kiváló dokumentumfilmje felfedett néhány érdekességet a United sztárjának karakterérõl.


A klub csatornája Ecuadorban mikrofonvégre kapta a barátokat, családtagokat és a labdarúgással Antonióhoz kapcsolódó kollégákat is, így egy exkluzív betekintést nyerve Valencia életébe. A 30 éves játékos maga is beszélt múltjáról, valamint a Premier League-ig tartó hihetetlen útjáról...

 

1. Valencia imádja a focit
A jobb bekk minden percét élvezi annak, hogy a Unitedet segítse. "Imádom ezt a munkát" - vallotta be. "Mikor kissrác voltam, akkor is szerettem. Minden gondolatom arról szólt, hogy élvezettel focizzak. Reggel fel kellett kelnem, iskolába kellett mennem, de délután csak a labdarúgásra gondoltam."

 

2. Imád pihenni
Miniera Portocarrero, Vale keresztanyja ezt mondta: "Imádott sokat aludni!"

 

3. Oroszlánszívû
Lehet, hogy a pályán nem sokszor mosolyog, de korábbi csapattársa, Juan Carlos Burbano szerint ez csak a látszat. "Kívülrõl bosszúsnak tûnik néha? Belülrõl viszont egy édes, kedves srác hatalmas szívvel, ám oroszlánszívvel. Ez látható az arcán, õ mindig a csapatért dolgozik a pályán" - mondta korábbi játékostársa.

 

4. Régi otthona mindig áll - még
Antonio bátyja, Freddy az MUTV kameráinak is megmutatta a családi fészket, amit a Valencia család Lago Agrióban épített. "Mindig, amikor hazatér, megnézi, de talán apránként saját magától omlik majd össze" - mondta Freddy.

 

5. Valamit visszaad
Néhány évvel ezelõtt Antonio meglátogatta korábbi iskoláját és számítógépeket vitt a diákoknak. Egykori tanára, Sanchez Miranda így emlkezett vissza: "Mindig emlékezni fogunk rá és példaként mutatjuk a többi diákunk számára."

 

 

6. Egy titkos próbajátékon
Amikor Ecuador fõvárosába ment, hogy az El Nacionalnál - elsõ klubja - próbajátékon vegyen részt, az élete egyik hatalmas pillanata volt. "Nem mondtam el apámnak, mert tudtam, nem engedne el. Ez volt az elsõ alkalom, hogy valaha is elmentem. Ideges voltam, mert azt sem tudtam, hol fogok aludni, vagy hová megyek enni. De ha van egy álmod, amit valóra akarsz váltani, ezt teszed."

 

7. Idõsebbekkel játszott
Bár csak 14 éves volt, 18 évesekkel mérte össze erejét és mindig sikerült ragyognia. Pedro Perlaza, elsõ edzõje így mesélt róla: "Korkülönbség ellenére is õ volt a csoport legjobbja."

 

8. Luxus volt számára, ha focicipõben játszhatott
"Amikor elõször ide kerültem [az El Nacionalhoz], kaptam egy fehár adidas cipõt. Hihetetlen volt! Elõtte? Semmi...csak vászoncipõ volt, ami hamar szétszakadt."

 

9. Antonio testvére is játszott az El Nacionalban
Bár némi zavar lehet Enner Valencia miatt, az ecuadori válogatott csatár nem rokona Antoniónak. A United játékosának testvére, Freddy is a csapat tagja volt, amikor õ felkerült az U20-asoktól. "Együtt mentünk az edzõközpontba, nagyon boldog voltam" - mesélte Antonio.

 

10. Mire költötte pénzét?
"Ápolószereket vett, így okosnak tûnhetett" - mondta Freddy.

 

11. Mezszámainak elõtörténetei voltak
Antonio a hetes mezt viselte a Unitednél, mielõtt visszatért a 25-re, ám az El Nacionalnál más számmal játszott. Burbano visszavonult, így megörökölte a számát, mint újonc. "Megtisztelõ volt Antoniónak adni a számom" - mondta a középpályás. "Belül valami azt súgta nekem, hogy nagyszerû játékos lenne az ötössel." Antonio így reagált: "Talán húsz szezonnál is többet játszott az ötös mezben az El Nacional színeiben és azt mondta nekem: 'Azt akarom, te viseld ezt a mezt.' Nagyon szép dolog volt tõle, hogy nekem adta, még mindig megvan az a mez."

 

12. Mint gyanítottuk, Antonio mindig nagyon gyors volt
Milyen gyors is õ? Burbano remek szófordulattal írta le Valencia sebességét. "Amikor ritmust váltott, olyan volt, mintha egy jaguár átszaladt volna egy kaktuszon. Más szóval Antonio nagyon gyors volt, erõteljes és ez, azt hiszem, a világ labdarúgásában egy kincs."

 

 

13. Merész jóslata valóra vált
"Európai meccseket néztünk az édesapjával" - mondta barátja, Jose Espina. "Épp a Barcelona szerzett gólt a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligájában. Antonio pedig azt mondta, mintha viccel bosszantana minket: 'Egy napon ott fogok játszani.' Az apja nevetett, testvére pedig így felelt. 'Nagy álmaid vannak!' Aztán a Vörös Ördögökkel mindkét spanyol óriás ellen pályára lépett.

 

14. Ryan Giggs a mentora
"Soha nem gondoltam, hogy mindezt eléri. A Manchester Unitedhez igazolni és együtt dolgozni Sir Alex Fergusonnal valamint nagyszerû játékosokkal. Mindig Giggs-rõl beszélt, barátjáról, mentoráról és tanáráról" - mondta Burbano.

 

15. Mit hoz a jövõ számára?
"Büszke vagyok arra a munkára, amit elvégeztem. Remélem, még évekig itt lehetek és tovább játszhatok ebben a csodálatos bajnokságban!"

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!