Fosu-Mensah hálás a tapasztalt játékosoknak

A Manchester United egyik leginkább feltörekvõ játékosa szerint az idõsebb játékosok tapasztalata nyújtotta alap kellett a szerdai, West Ham United elleni FA-kupa gyõzelmükhöz és továbbjutásukhoz.


Tim Fosu-Mensah újabb életkorát meghazudtoló produkcióval rukkolt elõ a hét közben, amikor 90 perc során a védelem mindkét szélén bevetésre került, és hathatósan hozzájárult, hogy a Vörös Ördögök 2-1-es gyõzelemmel távozhassanak az Upton Park történetének utolsó kupamérkõzésérõl. Pedig a 18 éves tehetség játéka kérdéses volt a kezdõ sípszó elõtt, miután vasárnap, a Spurs ellen le kellett cserélni, azonban ennek jelét sem mutatta, és újabb remek mérkõzést tudhat a háta mögött.

 

Az újságok sportrovatainak szalagcímei azonban egy másik ifjú titánról, Marcus Rashfordról szóltak az összecsapás kapcsán, aki parádés találatával nyitotta meg a gólgyártást, míg Anthony Martial és Jesse Lingard a szélekrõl igyekezett összezilálni a hazai védelmet. Fosu-Mensah azonban igyekezett David de Gea szerepét kiemelni, és állítása szerint a három idõsebb mezõnyjátékos tapasztalatára is nagy szükségük volt, amikor elõbb James Tomkins megadott, majd Cheikhou Kouyate érvénytelenített gólja okán forró pillanatokat kellett átélniük.

 

"Szerintem az olyan játékosok, mint Michael Carrick, Daley Blind és Chris Smalling tartották össze a csapatot, hogy végül gyõztesen távozhassunk. Ez nagyon fontos volt, mert ez mindenkinek önbizalmat adott a pályán" - kezdte Fosu-Mensah a ManUtd.com-nak.

 

"David a világ egyik legjobb kapusa, talán a legjobb. Nagyon jó, ha a csapatodnak van egy ilyen kapusa. Pontokat menthet nekünk, vagy megmenthet minket a kupából való kieséstõl. Amikor láttam, hogy Kouyate befejeli a labdát, azt mondtam, 'Ne, ne', de amikor megláttam, hogy a partjelzõ lest intett, megnyugodtam."

 

"Remek mérkõzés volt, nagyszerû gyõzelmet arattunk. Boldog vagyok, hogy nyerni tudtunk, és ott lehetünk a Wembleyben rendezendõ elõdöntõben. Ez nagyon különleges, mert ez hatalmas esemény lesz. Eddig még soha nem volt részem ilyen hangulatot megtapasztalni, de egyre jobban hozzászokok a felfokozott atmoszférához, ami körülveszi a mérkõzéseket. A fejlõdésem szempontjából nagyszerû, hogy ilyen tapasztalatokat tudok gyûjteni."

 

 

Elismerõ szavakkal illette a Manchester United orvosi stábját is a holland bekk, miután a Tottenham elleni mérkõzés magasan legjobb teljesítményt nyújtó játékosa kénytelen volt idõ elõtt, Neil Hough vezetõ fizioterapeutával elhagyni a  pályát.

 

"Szerintem a fizioterapeuták nagyon jó munkát végeztek, hogy bevethetõ voltam, és végig a pályán tudtam tölteni a 90 percet, úgyhogy boldog vagyok" - tette hozzá.

 

"A védelem jobboldaláról a mérkõzés végére átkerültem a baloldalra, de én mindig azon vagyok, hogy mindenhol a legjobb teljesítményt nyújtsam, és megtegyem azt a csapatért, amit elvárnak tõlem."

 

Fosu-Mensah természetesen reméli, hogy április 23-án, az Everton elleni elõdöntõben is szerephez jut majd a Wembleyben, elõbb azonban az Aston Villa elleni, szombati bajnoki jár a fejekben az Old Traffordon.

 

"Az elõdöntõ nagyon különleges lesz."

 

"Nagy összecsapásra van kilátás egy gyönyörû stadionban, úgyhogy már nagyon várom. Szombaton azonban újabb mérkõzés vár ránk, úgyhogy meg kell tennünk azt, amit mindig is elvárnak tõlünk - megnyerni a találkozót. Fontos, hogy most már az Aston Villára koncentráljunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!