Van Gaal: Rashford jelenleg kihagyhatatlan

A Manchester United menedzsere, Louis van Gaal szerint lehetetlenség kihagyni kezdõcsapatából Marcus Rashfordot, miután a tinédzserkorú játékos az Aston Villa ellen is gyõztesgólt szerzett.


Rashford szerezte az egyetlen gólt, amellyel a Vörös Ördögök kulcsfontosságú, 1-0-s gyõzelmet tudtak aratni szombat délután, és a menedzser szerint a csapatnak profitálnia kell most az ifjú tehetség ihletett formájából.

 

A birminghamiek elleni gyõztes találkozó után nyilatkozva Van Gaal elismeréssel beszélt fiatal támadójáról, aki eltökélt volt, hogy mindenképpen pályára lépjen, annak ellenére, hogy a hét közben nagyot küzdött a West Ham elleni FA-kupa mérkõzésen is.

 

"Igen, pihentetni akartam erre a mérkõzésre" - kezdte a holland menedzser.

 

"Sokáig tanakodtam ezen. Õ még mindig nagyon fiatal, és az utóbbi 12 mérkõzésen mindannyiszor pályára lépett, de aztán végül úgy döntöttem, mégis a csapatban hagyom. Szeretném, ha profitálni tudnánk a lendületébõl, a játéka pedig nagyon pozitív volt. Azt gondoltam, hogy a végén azért már lecserélhetem, mert ilyen esetben az utolsó negyedóra is nagyon fontos tud lenni. Úgyhogy ezért döntöttem a cseréje mellett."

 

 

A Villa kiesésének megpecsételésével járó mérkõzés volt az elsõ alkalom, hogy Wayne Rooney kezdõként léphetett pályára Rashforddal karöltve, Van Gaal pedig lelkesen nyilatkozott kapitánya teljesítményérõl.

 

"Rooney az elmúlt két és fél hónap során egyszer se játszott végig 90 percet. Az elsõ félidõben szerintem nagyon jó volt, és szerintem a gólban is alaposan benne volt. Jó szellemiségrõl árulkodik, ha valaki végig a pályán akar lenni, annak ellenére, hogy három napi edzésmunkával erre még nem áll készen fizikailag. Az elsõ játékrészben látottak alapján nagyon pozitív vagyok vele kapcsolatban."

 

A mérkõzést megelõzõen öt változtatás történt a kezdõcsapatot illetõen, amely egyik legfeltûnõbb eleme az volt, hogy Anthony Martial helyén Memphis Depay kapott lehetõséget, Chris Smalling és Daley Blind azonban ismételten a védelem tengelyében kapott szerepet.

 

"Memphisnek rengeteg kreatív megmozdulása volt, emellett gólt is szerezhetett volna" - tette hozzá.

 

"A társai az õ passzait is gólra válthatták volna, de az ilyen helyzetekben néha szerencsére is szükséged van. Természetesen Martialt kicsit pihentetnem kellett, mert õ is még nagyon fiatal, és nagyon, de nagyon sok meccset játszott. Smalling és Blind is többé-kevésbé végigjátszották az összes meccset idén, de jelen pillanatban nem tudtam õket pihentetni, ezért játszaniuk kellett."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!