Rojo: Nem meglepõ a fiatalok berobbanása

Marcos Rojo kijelentette, lehet, hogy a szezon során sokakat meglepett a Manchester United ifjú titánjainak köztudatba való berobbanása, a klubon belül ez azonban senkit nem ért váratlanul.


Természetesen a címlapokra leginkább a hidegvérû támadó, Marcus Rashford tudott felkerülni, aki 18 éves kora ellenére 12 mérkõzésen 7 alkalommal tudott eredményes lenni, de az olyanok, mint Tim Fosu-Mensah, Jesse Lingard, Guillermo Varela és Cameron Borthwick-Jackson is jól tudtak élni az elõttük kínálkozó lehetõségekkel.

 

Hozzájárulásuk a csapat teljesítményéhez elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a Vörös Ördögök ebben a szezonban elõdöntõt játszhassanak az FA-kupában, illetve harcban maradhassanak a bajnokság legjobb négy csapatába való bekerülésért, Rojot pedig lenyûgözték, amit a fiataloktól, különösen Rashfordtól és Fosu-Mensahtól látott.

 

"Lehet, hogy mindenki mást meglepetésként ért, de minket biztosan nem. Nem volt meglepõ számunkra, mert már jó ideje együtt edzettek velünk, úgyhogy láthattuk, mire képesek" - kezdte az argentin vb-ezüstérmes a MUTV-nek.

 

"Tim nagy fokú érettségrõl tett tanúbizonyságot, és nagyon jól megbirkózik a rá nehezedõ nagy nyomással, míg Marcus kulcsfontosságú jelenleg számunkra, és néhány nagyszerû góllal tudott hozzájárulni a csapat szempontjából nagyon fontos gyõzelmekhez."

 

"Megmutatták, mire képesek az elsõ csapat szintjén is, ráadásul mindezt nagy mérkõzéseken."

 

Mióta februárban visszatérhetett sérülésébõl, a sokoldalú Rojo folyamatosan lehetõséget kapott a United védelmének baloldalán. Segítségével a csapat tartja a legtöbb kapott gól nélküli mérkõzés rekordját a Premier League idei szezonjában, amelyért szerinte hatalmas dicséretet érdemel a Chris Smalling és Daley Blind alkotta belsõ védõpáros.

 

 

"Nagyon jól mûködik köztük az, hogy kitudják egészíteni a másik különbözõ játékstílusát" - tette hozzá.

 

"Mondhatjuk, hogy Daley nem tartozik a legfizikálisabb belsõ védõk közé, de ezt a labdakihozatali képességeivel egyensúlyozza. Chris szintén egy nagyon technikás játékos, de erejérõl és stabilitásáról híres. Ezek a dolgok nagyon jól kerülnek egyensúlyba közöttük."

 

"Jó érzés, hogy ilyen kapott gól nélküli rekordunk van, mert ezáltal tudjuk, hogy a legfõbb feladatunkat jól látjuk el. Igen, bizonyos esetekben szükség van arra, hogy elõre menjünk és helyzeteket alakítsunk ki, de az a legfontosabb, hogy biztosítani tudjuk, az ellenfél ne szerezhessen gólt. Úgyhogy boldogok vagyunk, hogy ebbõl a szempontból jól muzsikálunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!