Rooney és Carrick De Gea-t élteti

Szoros verseny volt, de De Gea Anthony Martial elõl nyerte el a szombati FA-kupa elõdöntõ legjobb játékosának járó díjat.


A spanyol kapus valóban kiemelkedõt nyújtott az Everton elleni 2-1-re megnyert mérkõzésen, ahol nagyszámú védést mutatott be, ezzel lenullázva a Stolverkosokat. Többek között a második félidõben Romelu Lukaku tizenegyesét védte drámai módon, mellyel De Gea azt érte el, hogy a Vörös Ördögök leghangosabb szurkolói õt éltették a Wembley-ben.

 

Martial a 93. percben szerezte a mindent eldöntõ gólt, mely azt jelenti, hogy a United a Crystal Palace-szal fog megmérkõzni a következõ hónapban az FA-kupa döntõjében. A francia válogatott játékos a Manchester United hivatalos Twitter oldalán kiírt szavazáson a voksok 42%-át szerezte meg. De még ez sem volt elég, hogy megelõzze De Gea-t, aki a szavazatok 49%-át zsebelte be, akit jogosan dícsértek csapattársai. Többek között Wayne Rooney is, akit szintén neveztek a meccs legjobbjának járó díjért.

 

 

"Nagyszerû tizenegyes védés volt" – mondta a végsõ hármas sípszót követõen a csapatkapitány az MUTV-nek adott nyilatkozatában. "A spanyol biztos kézzel védte a büntetõt, és az Everton mégis motivációt szerzett ezt követõen. Neki köszönhetjük, hogy a döntõbe jutottunk."

 

Michael Carrick szintén elismerésének adott hangot, hogy De Gea milyen hõsiesen játszott a Stolverkosok ellen, és dicsérte a hálóõr hihetetlen kiegyensúlyozott formáját az idei szezonban.

 

"Nem hinném, hogy egy rosszul lõtt bûntetõ lett volna, de David szenzációs volt ma. Pedig már hányszor mondtuk ezt az elmúlt években?" – mondta az angol középpályás.

 

"Újra õ tartott minket játékban. Ezt szinte mindig elvárhatjuk tõle. Remélhetõleg mostantól kevésbé eseménydús mérkõzések várnak rá."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!