Smalling boldog a Unitednél

A fiatal védõ otthon érzi magát az Old Traffordon.


A Manchester United védõje, Chris Smalling boldog, hogy sikerült letelepednie az Old Traffordon és Manchesterben.

A 21 éves játékos egy évvel ezelõtt egy meglepõ, 10 millió fontos transzfer keretein váltott klubot, nyáron pedig át tette székhelyét a Fulhamtõl az észak-nyugati régióba.

Smalling mindössze 19 alkalommal szerepelt a Fulhamben 2008 óta, amikor a ligán-kívüli Maidstone csapatától Londonba költözött, ám Sir Alex Fergusonnak úgy tûnik ennyi is elég volt, hogy egy ekkora transzfer összeget kifizessen a védõért.

A középsõ védõ megmutatta érettségét és az angol U21-es válogatottba is bekerült, valamint a United ranglétráján megelõzte Jonny Evanset, így õ az elsõ számú opció Rio Ferdinand vagy Nemanja Vidic cseréjeként.

 


"Sok fiatal srác már régóta itt van." - kezdte Smalling. "Én csak a nyáron érkeztem ide, a Fulhamnél sem töltöttem sok idõt, de nagyon meglepett, hogy így elhelyezkedtem."

"Manchester egészen más, mint London. Sokkal megnyugtatóbb, ráadásul csupán öt percre lakom az edzõközponttól, így minden szép és egyszerû."

"A családom tagjai is sûrûn látogatnak, így nyugodtnak érzem magam. Minél többet játszom, annál inkább érzem úgy, hogy ide tartozom. Nagyon jól érzem magam ebben a pillanatban."

Smalling 16 alkalommal szerepelt a United csapatában idén, többek között három egymást követõ találkozón januárban, amibõl kétszer az ebben a szezonban is kiválóan teljesítõ Nemanja Vidic párjaként volt tagja a csapatnak.

"Vidic volt a legnagyobb hatással a csapatra ebben a szezonban" - folytatta Chris. "Éppen emiatt voltunk mi annyira szilárdak hátul és az esély, hogy vele játszhatok, hatalmas lökést adott nekem."

"A világ egyik legjobbja a posztján, így esélyem lesz tõle rengeteget tanulni, ami felbecsülhetetlen számomra. Mindig sokat beszél velem, így amikor a csapatba kerülök, sokkal könnyebb a helyzetem."

"A partnersége Rio Ferdinanddal számomra mindig csodálni való volt és az, hogy velük edzhetem minden nap és kapcsolatban lehetek velük lehetõvé teszi számomra, hogy folyamatosan szedjem magamhoz az apró információkat, amik igazi bónuszt jelentenek nekem."

"Nagy lépés ez. Még mindig fejlõdöm és próbálok tanulni minden tapasztalatból."

 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!