Hodgson: Rashford is esélyes az EB-re

Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitánya a mai napon kihirdette 26 fõs keretét, melybõl 23 játékost visz majd az Európa-bajnokságra.


A három felkészülési mérkõzésre (május 22-én Törökország ellen az Etihadban, május 27-én Ausztrália ellen a Fény Stadionjában, június 2-án Portugália ellen a Wembley-ben) kihirdetett keret tagja lett Marcus Rashford is, aki mellett Wayne Rooney és Chris Smalling is meghívót kapott.

 

Rashford most elõször kapott meghívást a felnõtt válogatottba azután, hogy remek manchesteri bemutatkozása után nagyszerû hónapokon van túl, és bár az FA-kupa döntõje miatt az elsõ felkészülési meccsen biztosan nem lép pályára, Hodgsont nagyon lenyûgözte az, amit a 18 éves játékostól látott és várja már a közös munkát.

 

"Õ az egyik versenyzõ, természetesen. Elég erõs versenybe került, meg fogja érteni ezt, de úgy vélem, megérdemelte, hogy meghívjuk õt a bõ keretbe" - nyilatkozta sajtótájékoztatóján a kapitány.

 

"Nagyon érdekes lesz látni, mire lesz képes, még ha csak egy héttel a 23-as keret kihirdetése elõtt tehetjük ezt a kupadöntõ miatt. De örülök, hogy van valaki, aki ilyen kiemelkedõ volt a szezon végén, egy fiatal játékos és olyan játékos, akirõl azt gondolom, jövõje lehet, amennyiben eddigi fejlõdése után is fejlõdni fog."

 

 

"Nagyon jó, hogy behívhattam õt is és ha kiválóan teszi a dolgát, nem látok okot arra, hogy miért ne üthetne ki mást a keretbõl, de azt tisztázni szeretném, hogy neki sokkal nehezebb dolga lesz, mint azt egyesek gondolnák, hisz más játékosok már játszottak az elõzõ két évben, jó munkát végeztek és hozzásegítettek a kvalifikációhoz, így nem tud majd könnyen kiütni valakit."

 

Hodgsont egy nagy hiányzóról, Michael Carrickrõl is kérdezték. A szövetségi kapitány ezt mondta a 34 éves középpályásról: "Michael az elmúlt két évben rendszeresen játszott nálunk, de nem volt szerencséje a sérülésekkel. Voltak nehéz döntések, amiket meg kellett hoznom, de beszéltem a játékosokkal, akiket csodálok és tisztelek, és meghoztam a döntéseket, hisz csak 23-as keretet vihetek."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!