De Gea befoghatja Cech-et

David de Gea elnyerheti az idei bajnokság Arany Kesztyûjét, megosztva az Arsenal kapusával, amennyiben a mai, Bournemouth elleni meccsen nem kap gólt.


Ezt a díjat minden évben annak a kapusnak osztják ki, akinek a legtöbb olyan találkozója van a háta mögött, amelyeken nem rúgott gólt az aktuális ellenfél. Jelenleg Petr Cech vezeti ezt a listát 16 meccsel, miután a hétvégén az Arsenal 4-0-ra elpáholta az Aston Villát.

 

De Gea jelenleg 15-nél jár és abban reménykedhet, hogy ez eggyel még nõhet ma este, amikor Louis van Gaal csapata az Old Traffordon fogadja az újoncot két nappal azután, hogy az eredeti idõpontban bombariadó miatt elhalasztották az összecsapást.

 

 

A spanyol hálóõr neve mellett magasabb szám is szerepelhetne, ha a szezon elején õ játszott volna Sergio Romero helyett, aki a Tottenham, a Villa, a Newcastle és a Swansea elleni összecsapásokon védett.

 

De Gea még nem nyert Arany Kesztyût manchesteri pályafutása alatt, ám három alkalommal a PFA beválaszotta az év csapatába. Legutóbb Edwin van der Sar nyerte meg ezt a címet United játékosként, a holland a 2008/09-es szezonban 21 mérkõzésen tartotta gól nélkül ellenfeleit.

 

Amennyiben Cech megtartja elõnyét, úgy õ lesz az elsõ olyan kapus, aki két különbözõ klubbal is el tudta nyerni az Arany Kesztyût.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!