Van Gaal tervei a kupadöntõre

Louis van Gaal elárulta, nehéz lesz kiválasztania, kik legyenek a kezdõcsapat tagjai a szombati FA-kupa döntõn, de még ennél is nehezebbnek ígérkezik számára a meccsnapi keret kijelölése.


A Manchester United menedzsere jelenleg 27 egészséges játékossal rendelkezik a felnõtt csapat kereténél, akik mind égnek a vágytól, hogy bizonyíthassanak a Wembleyben, ahol majd a Crystal Palace lesz az ellenfelük a világ legrégebbi kupasorozatának 2016-os fináléjában.

 

A kedd esti, Bournemouth felett aratott 3-1-es gyõzelmet követõen nyilatkozva Van Gaal elárulta, dilemma elébe néz, hiszen potenciálisan néhány játékosa mindenképpen csalódni fog döntése okán.

 

"Szerintem ezek nagy döntések, mert mindenki játszani akar a döntõben, ezt mindenki tudja" - kezdte a menedzser a MUTV-nek.

 

"De a döntést nekem kell meghoznom."

 

"Természetesen mindenki bent akar lenni a meccsnapi keretben is, de ez lehetetlen. Jelenleg 27 játékos áll rendelkezésemre, de én csak 18 játékost választhatok. És közülük kell kijelölnöm a kezdõ tizenegyet, szóval ez nem könnyû!"

 

Wayne Rooney egyike azon játékosoknak, akik garantáltan ott lesznek a szombati keretben, a kapitány pedig megfelelõ önbizalommal felvértezve érkezhet Londonba, miután tegnap õ szerezte meg a vezetõgólt Eddie Howe Bournemouthja ellen, majd köszönhetõen a további két gólban való közremûködésének, a mérkõzés legjobbjának is választották a szurkolók a klub hivatalos Twitter-oldalán.

 

 

A 30 éves kapitány jól szerepelt a középpályán, Van Gaal szerint pedig most ezen a poszton képes a legjobban segíteni csapatát.

 

"Igen, egyetértek, mert szeret ott játszani, és ezt bizonyítja az is, hogy onnan is képes mérkõzéseket eldönteni" - tette hozzá.

 

"Ez nagyon fontos, szóval arra számítok, hogy a jövõben is itt fog szerepelni."

 

Kedden Marcus Rashford már nyolcadik gólját szerezte a szezon során, a holland menedzser pedig optimista, hogy a tinédzser korú támadó egy FA-kupa aranyéremmel a nyakában zárhatja majd felnõtt pályafutása elsõ szezonját.

 

"Hihetetlen, és lenyûgözõ, hogy egy 18 éves fiatal ilyen dolgokra képes. A bemutatkozása óta a Norwich City elleni bajnoki kivételével minden meccsünkön játszott, mert nem spóroltam a játszatásával - csak az utolsó negyedórára cseréltem le általában. Fantasztikus képességekrõl tett tanúbizonyságot, és remélem, hogy ezt a döntõben is megtudja csillogtatni."

 

NÉZZÜK KÖZÖSEN AZ FA-KUPA DÖNTÕT BUDAPESTEN A JÉGKERTBEN!


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!