Rooney: Rashford megérdemli a dicséretet

Wayne Rooney szerint Marcus Rashford megérdemel minden elismerést a felnõtt csapatban nyújtott teljesítményéért, ráadásul az elsõ idényében és úgy gondolja az EB-re való meghívójáért is keményen megdolgozott.


Rashford 17 mérkõzésen szerepelt a Barclays Premier League-ben, és a záró összecsapáson kedd este a Bournemouth csapata ellen megszerezte a nyolcadik találatát is, ahol a Vörös Ördögök 3:1-re legyõzték az Old Traffordra látogató Cseresznyéket.

 

A 18 éves csatár jócskán közremûködött az elsõ gólban is, amelyet Rooney értékesített. Majd a második találat már az õ nevére íródott, ez esetben pedig a kapitány „adta vissza a segítséget“ Rashfordnak.

 

Rooney elmondása szerint, eddig is le volt nyûgözve a tõle látottaktól, s a manchesteri születésû ifjonc kulcsfontosságú volt idén a csapat számára, a hozzáállása pedig egyszerûen lenyûgözõ.

 

 

"Nagyszerû látni, hogy egy ilyen fiatal fiúban ennyi akarat van. Eljött az ideje és semmit nem bízott a véletlenre. Csak jött, s mindent megfogadott, amit a menedzser és a játékosok tanácsoltak neki és természetesen rettentõ keményen dolgozott. Ritka kiváló hozzáállása is van, szóval teljesen megérdemelten kap folyamatosan lehetõséget a Manchester Unitedben és most talán Anglia nemzeti színeiben is."

 

"Már az angol válogatott keretébe is bekerült és teljesen biztos vagyok benne, hogy Roy Hodgson nehéz döntés elõtt áll azzal kapcsolatban, hogy Marcus bekerül-e a végsõ 23-as keretbe."

 

 

Rooney elsõ félidei gólja a játékos 100. találata volt az Old Traffordon, amely közelebb juttatta a csapatot a jól megérdemelt gyõzelemhez, s egyben az Európa-liga biztos indulásának jogához.

 

Most már mindenki a szombati FA-Kupa döntõre összpontosíthat, ám a kapitány elmondta a MUTV-nek, hogy elõbb fontos volt ezt a feladatot teljesíteni, hiszen így nem kell júliusban selejtezõt játszaniuk az EL indulásért.

 

"Fontos volt, hogy úgy mentünk ki a pályára, hogy mindent elkövetünk a gyõzelemért. Nagyon komolyan vettük a meccset és ez a teljesítményen is meglátszott."

 

 

"Boldog és elégedett vagyok a 100 Old Traffordon szerzett gólommal. Mindig nagyszerû érzés a Manchester Unitedben gólt szerezni, de a saját szurkolóink elõtt még szebb és jobb ez az érzés."

 

"Most a szerdai napunk a pihenésrõl fog szólni, de utána minden erõnkkel a szombati döntõre fogunk koncentrálni."

 

NÉZZÜK KÖZÖSEN AZ FA-KUPA DÖNTÕT BUDAPESTEN A JÉGKERTBEN!


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!