Összefoglaló: Palace 1-2 United

A tegnapi találkozót a budapesti Jégkertben játszották le, végül a United örülhetett, gyõzelmével 12 év után ismét FA-kupa gyõztesnek vallhatja magát a klub és készülhet az augusztusi Community Shieldre.


A mérkõzés elõtti bemelegítésre már délután 3 órakor kifutottak a résztvevõk, akik egy rövid karemeléses bemelegítést követõen (értsd korsózás) részletes taktikai megbeszélést (közgyûlés) tartottak. Rengeteg, a csapatot érintõ kérdésben döntés született annak érdekében, hogy a szurkolók még jobb eredményeket láthassanak.

 

Bár a meccs csak fél 7-kor rajtolt, a drukkerek már fél 5 körül kezdték elfoglalni helyeiket a lelátókon. Az elkülönített szektorok hamar megteltek, így a stadion további részeit is meg kellett nyitni a kilátogató közönség elõtt. Örömteli volt látni, mennyien imádják a klubot. Fiatalok, idõsebbek, nõk, lányok, gyerekek, srácok, fiúk, férfiak, családosak, egyedülállók, baráti társaság tagjai...mindannyian Fanatikusok.

 

Már a döntõ kezdete elõtt is nagyszerû volt a hangulat, és amikor kifutottak a játékosok a stadion gyepére - legalábbis tévén és kivetítõn keresztül - az addigi lelkesedés csak fokozódott. 

 

Talán a meccsrõl magáról nem is kell sokat írni, hiszen szinte mindenki látta, de aki nem, biztosan nézett összefoglalót róla. Ám a Jégkert 'stadionban' zajló események mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Hiszen a magyar Fanatikusok megmutatták, hogy összetartó tábort alkotnak. A góloknál addig ismeretlenek ugrottak egymás nyakába, majd közösen énekeltek addig, míg a hangszalagok bírták - személy szerint nekem a végére már nem bírták, sikerült berekedni erõsen.

 

Csodás érzés az, amikor a rövid szervezési idõ ellenére - hisz nem álltak rendelkezésre hónapok az esemény elõkészületeire - ennyien ellátogattak a ManUtdFanatics.hu meccsnézésére, nem csak Pesten, de több városban is, mint például Szegeden, ahol rekordszámú közönség gyûlt össze.

 

A szünetben gyorsan csapatfotók készültek, bár talán az új igazolások közül (a még akkor is érkezõk) nem mindenki fért oda. Fordulás után eljött az a pillanat, amikor síri csend lepte be a stadiont. A találkozó 78. percében a csereként pályára lépõ Puncheon kegyetlenül kilõtte a rövidet, ami az elõzményeket tekintve talán nem volt meglepõ, mert ahogy a fociban az lenni szokott, az egyik csapat helyzeteket hagy ki, lásd a két kapufa például, míg a másik megszerzi a vezetést.

 

 

A sokk nem tartott sokáig, Juan Mata három perccel késõbb kiegyenlített, az utcán sétálók pedig azt hihették, bomba robbant a Jégkertben. Minden szurkoló felpattant a székébõl és kitört az örömünnep. Talán az élet akarta így, hogy az összegyûlt tömeg fél órával tovább nézze az összecsapást, mely végén még nagyobb ünneplést csaphasson. Szerencsére Jesse Lingardnak köszönhetõen lett is ok az ünneplésre, hisz 12 év után a Manchester United emelhette magasba az FA-kupa trófeáját.

 

Van oka az ünneplésre a ManUtdfanatics.hu-nak is, mert a tagjai, olvasói ismét megmutatták, hogy összetartanak.

 

Hatalmas köszönet a Jégkertnek, a stáb azon tagjainak, akik leszervezték az egészet és természetesen óriási tisztelet minden kilátogató Fanatikusnak! Békéscsaba mellõl is nagyon érdemes volt ellátogatni erre az eseményre!

 

Köszönettel:
ManUtdFanatics.hu szerkesztõsége

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!