Rashford a válogatottban is betalált

Marcus Rashford válogatottbeli debütálása álomszerûre sikerült, miután a 18 éves játékos már 2 perc 18 másodperc elteltével gólt szerzett az ausztrálok ellen, míg Wayne Rooney találata a második játékrészben bebiztosította az angolok gyõzelmét.


Marcus Rashford bemutatkozása az angol válogatottban hasonlóan Wayne Rooney egykori bemutatkozásához remekül sikerült. Már a mérkõzés elején sikerült betalálnia, miután a Manchester City játékosával, Raheem Sterlinggel egy remek összjáték után gólra váltotta elsõ lehetõségét bemutatkozó mérkõzésén.

 

Ez azt is jelenti, hogy ezennel Rashford a legfiatalabb debütáns gólszerzõ az angol válolgatottban, mely rekordot 1938 óta Tomy Lawton tartott idáig, illetve a harmadik legfiatalabb angol támadó lett Wayne Rooney és Michael Owen mögött, aki magára ölthette a három oroszlános mezt.

 

Volt még lehetõsége a fiatal angolnak a gólszerzésre, ám ezt már nem tudta kihasználni, viszont csodálatos labdát adott Adam Lallanának, amit a Liverpool játékosa nem tudott gólra váltani. A United tinije 63 percet kapott a pályán, mely idõ alatt annyira lenyûgözõ teljesítményt nyújtott, hogy megválasztották a mérkõzés legjobbjának is, mivel ez alatt az idõ alatt lenyûgözõ teljesítményt nyújtott.

 

 

Rooney a padon kezdett, ám a második félidõ 55. percében õ is betalált. A gólt Rashford és Sterling segítségével hozták össze az angolok. A Vörös Ördögök kapitánya a támadósorban szerepelt és lett volna még lehetõsége betalálni egy zseniális keresztlabda után, melyet szintén ifjú csapattársa adott neki.

 

A United másik játékosa, Chris Smalling 73 percet töltött a pályán, mint csapatkapitány és remekül teljesített a védelem tengelyében, mielõtt lecserélték volna. A pályán Eric Dier váltotta Smallingot, aki késõbb egy öngólt is összehozott, ezzel kialakítva a 2-1-es végeredményt.

 

Az angolok utolsó felkészülési mérkõzésüket az EB elõtt csütörtökön játszák a portugálok ellen. Roy Hodgson pedig a mérkõzés elõtt nevezi meg a válogatott Európa-bajnokságon résztvevõ keretét vélhetõen úgy, hogy Rashford is benne lesz a keretben, akit lecserélésekor a Fény Stadionjának közönsége állva tapsolt meg.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!