Pelé tanácsa Rashfordnak

A 18 éves angol csatár már Roy Hodgson válogatottjáig is eljutott, a brazil legenda pedig azt tanácsolta neki, maradjon meg hite saját képességeiben.


Miután fantasztikusan berobbant a Manchester Unitedbe, Marcus Rashford már az angol nemzeti csapattal készül a nyári Európa-bajnokságra. A 18 esztendõs csatár gólt szerzett elsõ Európa-liga mérkõzésén és elsõ Premier League találkozóján is, majd góllal mutatkozott be a válogatottban is, amikor betalált az elõzõ héten az ausztrálok elleni 2-1-es siker alatt. Ráadásul így már õ lett Anglia legfiatalabb olyan debütáló játékosa, aki bemutatkozásán gólt szerzett.

 

Ennek kapcsán minden idõk egyik legnagyobb labdarúgója, a brazil Pelé - aki háromszor nyert világbajnokságot, az elsõt 17 évesen - néhány tanáccsal látta el a Vörös Ördögök fiatalját.

 

 

"Ma már nem számít az életkor. Az a fontos, hogy felkészült legyen. Soha, soha, soha ne féljen!" - nyilatkozta Pelé.

 

"Kívánok neki ugyanolyan szerencsét, mint ami engem ért az életemben. Nagy a nyomás körülötte, de bíznak benne és hisz magában."

 

"Mielõtt megnyertem volna az elsõ világbajnokságomat, az edzõm ezt mondta nekem: 'Azért vagy itt, mert stílusod van, jó játékos vagy, ne félj azért, mert a többiek idõsebbek nálad!' Ez a tanácsom Rashfordnak is."

 


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!