De Gea örül Mourinho érkezésének

A Manchester United kapusa, David de Gea hiszi, hogy Jose Mourinho egy "nagyszerû csapatot fog építeni" az Old Traffordon.


A portugál menedzser három éves szerzõdést kötött a Uniteddel, ezzel követve a veteránnak számító holland mestert, Louis van Gaalt, aki két szezont követõen állt fel a Vörös Ördögök kispadjáról.


A spanyol hálóõr, De Gea, aki az egyik legjobb formában lévõ játékosa volt a csapatnak, hiszi, hogy a korábbi Chelsea menedzser ismét dicsõséges napokat hozhat az Old Trafford közönsége számára.

 

 

De Gea tagja volt a 2012-13-as Premier Leauge gyõztes csapatnak, Sir Alex Ferguson utolsó szezonjában, de az elkövetkezõ szezonok elég csalódástkeltõre sikeredtek. Akárhogy is, Ferguson távozását követõen végre megnyerték elsõ trófeájukat, miután az FA-kupa döntõjében diadalmaskodtak a Crystal Palace csapata ellen.

 

A Marca kérdésére, miszerint mit szól Mourinho érkezésére, De Gea ennyit felelt:

 

"Beszélni Jose Mourinhóról olyan, mintha egy gyõztes edzõrõl beszélnél, ez a Manchester United és az én filozófiám is."

 

"Ez az én véleményem, de szerintem vele egy igazán nagyszerû csapatot építhetünk. Örülök az érkezésének."

 

De Gea tavaly nyáron közel járt ahhoz, hogy a Real Madrid csapatához igazoljon, de a klub az utolsó pillanatokban nem ment bele az üzletbe.

 

A 25 éves kapus, aki jelenleg a spanyol válogatottal készül a 2016-os Európa Bajnokságra, reméli, hogy a következõ szezonban a United címekért fog küzdeni.

 

"Mikor a Manchester Unitedrõl beszélsz, nem vagy elégedett, ha nem nyersz meg minden címet, ami elérhetõ számodra" - mondta a spanyol hálóõr.

 

"Nem kvalifikáltuk magunkat a Bajnokok Ligája következõ kiírásába, ez nagy csalódás, de megnyertük 12 év után újra az FA-kupát és három éve elõször emelhettünk magasba egy serleget."

 

 

"Ez értékes számunkra, ez a trófea nagyon fontos a szurkolóknak is. Úgy gondolom, hogy az FA-kupa gyõzelem egy ugródeszka a klub számára ahhoz, hogy még több fontos trófeát nyerhessen."

 

Annak ellenére, hogy De Gea 2019-ig szóló, új szerzõdést írt alá a Vörös Ördögökkel, a spekulációk a jövõjérõl ismét elindultak, ami kicsit frusztrálttá tette a kapust.

 

"Sokszor esik szó errõl, de nem tudnak semmit" - válaszolta De Gea.

 

"Tudom, hogy ez a munkájuk, de nem érzem korrektnek, hogy az én távozásomról beszélnek."

 

"Három évem van még a szerzõdésembõl a Manchester Unitednél és lelkesen várom, hogy a csapattal címeket nyerjek."


Skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!