De Gea elsõ számú szeretne lenni a válogatottban

David de Gea készen áll arra, hogy bizonyítsa, megérett rá, hogy õ legyen Spanyolország elsõ számú választása a kapus posztra az Európa-bajnokságon, amit ma Grúzia ellen játszva szeretne megtenni.


A Manchester United brilliáns egyes számú játékosa a klub 'Év játékosa' díj nyertese volt a szurkolók szavazatai alapján sorozatban harmadszor, azonban Iker Casillassal még meg kell küzdenie a spanyol válogatott egyes számú mezéért Vicente del Bosque együttesében, noha három selejtezõn már játszott az idei Európa-bajnokság elõtt.

"Lehetséges, hogy De Gea fog játszani" - mondta del Bosque a Grúzia elleni mérkõzést megelõzõ sajtótájékoztatón.

"Casillas jól teljesített Dél-Korea ellen [a múlt heti barátságos mérkõzésen] és ez minden, amit mondhatok. Nem kell most azonnal meghoznom a döntést [hogy ki lesz az elsõ számú választás], errõl késõbbi idõpontban fogok dönteni."

A Real Madrid legendája, aki jelenleg a Porto alkalmazásában áll, 2000-ben debütált a válogatottban, 35 éves koráig eddig minden kihívóval szemben megvédte helyét, miközben 167 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt. A veterán hálóõr csapatkapitányként vezette ki övéit a Korea elleni 6-1-es sikert megelõzõen, mielõtt a Sevilla kapusa, Sergio Rico váltotta volna csereként, azt azonban elismeri, De Gea teljesítményével erõs kihívója a posztnak.

 


"De Gea már nem a jövõ, hanem egy erõs versenyzõ" - nyilatkozta Casillas a Cadena Cope rádióállomásnak. "Egyértelmû, hogy akik idáig jutottunk, mindannyian úgy vélekedünk, hogy játszani fogunk."

"23 játékos vagyunk, akik nagy klubokban játszanak kezdõként, és mindannyian hisszük, hogy képesek vagyunk segíteni a nemzeti csapatot, de az edzõ dolga eldönteni, hogy ki fog játszani. Ez a kérdés del Bosque-t illeti."

"Amit igazán szeretek annak ellenére, hogy 35 éves vagyok, még mindig ugyanaz az éhség, lelkesedés jellemez és szeretnék továbbra is versenyben lenni a posztért. Most De Geával és Sergio Ricoval kell megküzdenem és minden jól megy."

 

Az európa-bajnoki címvédõ Spanyolország elsõ mérkõzését a D csoportban Csehországgal játssza majd hétfõn, Toulouse-ban.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!