Rashford felemelkedése

Marcus Rashford szürreális élményként élte meg remekbe szabott felnõtt debütálását, ami végül meghívót ért számára a 2016-os Európa-bajnokságra.


A 18 éves ifjú mindössze februárban, a Midtjylland elleni Európa-liga mérkõzés során debütálhatott, de remek teljesítménye FA-kupa gyõzelemhez segítette csapatát és egészen Roy Hodgson 23-as európa-bajnoki keretébe repítette õt. A fiatal Vörös Ördög a torna legfiatalabb játékosa.

Anglia a B csoportban Oroszország ellen kezdi majd meg a tornát, ami elõtt Rashford így nyilatkozott az FATV-nek: "Akkoriban [karácsonykor] próbáltam betörni az U21-es csapatba, és hirtelen az elsõ csapatban termettem."

"Készen kell állnod, amikor elérkezik a lehetõség. Hogy õszinte legyek, nem igazán gondolkodtam az angol válogatottról, hiszen rengeteg mérkõzés jött egymás után a Unitedben. Ez minden figyelmemet lekötötte. A szezon végén hallottam dolgokat, de most itt lenni egyszerûen elképesztõ."

 


Rashford debübáló mérkõzésén máris betalált a nem régiben lejátszott, Ausztria elleni barátságos találkozón a Stadium of Lightban, azonban továbbra is két lábbal a földön áll a jelentõs torna elõtt.

"Az igazat megvallva nem sokat gondolkodtam errõl, mert talán ez az a pillanat, amikor a nyomás nõ és ez kihatással lehet a teljesítményre" - mondta. "Csak arra koncentráltam, a mérkõzés alatt, hogyan is oldanám meg a szituációkat és hirtelen ott termett a lehetõség, gólt szereztem. Ez egy jó kezdet volt."

"Amikor elõször mentem az öltözõbe és láttam a mezek hátulján a neveket, nem igazán tudtam elhinni. Emlékszem, miután hazaértem beszéltem a bátyámmal és õ is egyetértett - õ is nehezen tudta elhinni. Ez pontosan ilyen érzés, amíg hozzá nem szoksz."

"Amikor gyerek voltam, én is ilyen dolgokat csináltam [zászlókat rakni a házakra, autókra], remek érzés, hogy lehetõségem van segíteni a válogatottat."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!