De Gea: A Unitednek Mourinhora van szüksége

David de Gea úgy véli, hogy José Mourinho egy gyõztes típusú menedzser, aki hiányzott az elmúlt években a Manchester Unitedbõl.


Mourinho a múlt hónapban vette át Louis van Gaal helyét, miután a holland két szezonja alatt csupán egyetlen trófeát gyûjtött.

A májusban megnyert FA-kupa volt az elsõ jelentõs trófea Sir Alex Ferguson 2013-as visszavonulása óta, és De Gea örömét fejezte ki Mourinho Old Traffordra költözésével kapcsolatban.

"Úgy vélem a Unitednek szüksége van egy ilyen menedzserre, mint õ - egy gyõztes mentalitású edzõre" - mondta De Gea az El Larguero nevû spanyol rádióban.

"A United döntése helyes volt, hogy szerzõdteti Mourinhot."

Van Gaal nem tudta az elmúlt szezonban csapatát Bajnokok Ligája helyre kormányozni és az Európa-liga legjobb nyolc csapata közé sem sikerült bejutni annak ellenére, hogy 250 millió fontot költött igazolásokra.

A frusztráció a United hanyatlásával és játékstílusával kapcsolatban nõtt Van Gaal irányítása alatt és De Gea is nagyon közel volt tavaly nyáron a távozáshoz.

 


A 25 éves kapus átigazolása az utolsó nap este az átigazolási ablakból való kicsúszással esett kútba szeptemberben, azonban most ragaszkodik hozzá, boldog Manchesterben és szeretné kitölteni szerzõdését.

"Nem tudok semmi konkrétumot, de emiatt nem aggódom most" - mondta De Gea.

"Van még három évem [a szerzõdésembõl] Manchesterben, a klubban, amely mindent megadott nekem. A válogatottat leszámítva nem foglalkoztat semmi."

"Senki sem keresett meg a Real Madridtól, ilyenkor már az újságok címlapján szerepeltem, de most csak a válogatottra koncentrálok. Az Európa-bajnokság hamarosan kezdõdik és nem tudok semmi másra gondolni."

De Gea várhatóan kezdõ lesz Spanyolország nyitó mérkõzésén Csehország ellen Iker Casillas ellenében a 2016-os Európa-bajnokságon.


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!