Mourinho rekordja a nyitómeccseken

José Mourinho egy impozáns rekorddal rendelkezik, ami a Premier League nyitómeccseket illeti, így jó elõjelekkel léphet pályára új csapatával a 2016/17-es szezon kezdetén a Bournemouth otthonában.


A Chelsea korábbi edzõje még sosem veszített mérkõzést az elsõ fordulóban Angliában, ami hét összecsapást foglal magába, köztük elsõ csatáját a Uniteddel 2004-ben a Stamford Bridge-n. Tény, rekordja hibátlan lehetne, ha tavaly nem játszott volna drámai mérkõzésen 2-2-es döntetlent a Chelsea-vel a Swansea City ellen, ahol Thibaut Courtois-t az 52. percben kiállították.

2004 - Chelsea 1-0 United

Mourinho gyõzelemmel kezdett a Stamford Bridge-n, köszönhetõen Eidur Gudjohnsennek, aki Tim Howardnak talált be akkor. A sérülésekkel sújtott Unitedben Roy Keane középhátvédet játszott, és a csapatnak nem volt szerencséje, amikor Ryan Giggs hatalmas ziccerben mellé fejelt.

2005 - Wigan 0-1 Chelsea

A házigazdák elsõ Premier League mérkõzése nem ért véget jól számukra, akik Hernan Crespo hosszabbítás utolsó másodperceiben lõtt góljának köszönhetõen kaptak ki. A Wigan Damian Francis révén a kapufát is eltalálta és végig esélyesnek tûnt, amíg Crespo be nem talált pillanatokkal a találkozó vége elõtt Mike Pollitt kapujába.

2006 - Chelsea 3-0 Manchester City

A bajnokok átgázoltak a City-n, John Terry és Frank Lampard révén már a 26. percben magabiztos elõnyre tettek szert. Stuart Pearce csapatában debütáló Bernando Corradi-t kiállították az összecsapáson, majd Drogba egy látványos csukafejessel kialakította a végeredményt.

 


2007 - Chelsea 3-2 Birmingham

Azzal, hogy Mourinho csapata 5 gólos, thrillerbe illõ mérkõzésen verte a birminghamieket, felállított egy rekord 64 meccses veretlenségi sorozatot a Stamford Bridge-n. Mikael Forssell korábbi klubja ellen betalálva megszerezte a vezetést, ami után Claudio Pizarro egyenlített, majd Florent Malouda révén fordított is a hazai csapat. Bár Oliver Kapo 2-2-re módosította a mérkõzést, az utolsó szó végül Mikael Essiené lett.

2013 - Chelsea 2-0 Hull

Mourinho elsõ meccse második londoni periódusában egy könnyed gyõzelem volt a frissek feljutó 'Tigrisek' ellen. Frank Lampard tizenegyest hibázott Allan McGregor ellenében, azonban késõbb betalált, miután Oscar hatalmas gólt szerzett szabadrúgásból, mely gólokkal már az elsõ félidõben eldöntötték a mérõzést.

2014 - Burnley 1-3 Chelsea

A Kékek erõteljes választ küldtek a bajnoki címre áhítozó csapatoknak, miután látványos gyõzelmet arattak a Turf Mooron. Scott Arfield ugyan megszerezte a vezetést a hazaiaknak, de Diego Costa hamar válaszolt, Cesc Fabregas szép átadásából. Andre Schurrle elõnyhöz juttatta a vendégeket, majd Branislav Ivanovic bevitte a kegyelemdöfést.

2015 - Chelsea 2-2 Swansea

Oscar szabadrúgás gólja után minden a terv szerint haladt a bajnok számára, még annak ellenére is, hogy Andre Ayew egyenlített, hamar visszaszerezték a vezetést Federico Fernandez öngóljának köszönhetõen. A szünet után Courtois kiállítást és tizenegyest érõ szabálytalanságot követett el, amit Batefimbi Gomis értékesített is, végül döntetlent kiharcolva.
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!