112 nap, ami megváltoztatta Rashford életét

Marcus Rashford meteorszerû felemelkedése folytatódott csütörtökön, amikor az angol válogatott legfiatalabb Európa-bajnokságon szereplõ játékosává vált, 112 nappal azt követõen, hogy lejátszhatta elsõ mérkõzését a Manchester Unitedben.


Február 25: debütálás a felnõtt csapatban a Midtjylland ellen
Wayne Rooney és Will Keane sérülését követõen az Európa-liga meccsen a padra lett nevezve az ifjú támadó, de Anthony Marital bemelegítés során szerzett sérülése miatt a meccs elstartolása elõtt percekkel a kezdõ 11-ben találta magát, végül 2 gólt szerezve az 5-1-re megnyert összecsapáson.

Február 28: Két meccs, négy gól
Három nappal késõbb az Arsenal ellen megtartotta helyét a kezdõben, ezzel debütálva a Premier League-ben is, két gólt szerezve a drámai, 3-2-es gyõzelem során. "Ez az elsõ mérkõzésem a Premier League-ben, ez csodálatos és emellett két gólt is szerezni hatalmas bónusz" - mondta.

Március 3: Hónap játékosa
A Midtjylland és Arsenal elleni lenyûgözõ teljesítmények után a szurkolók megválasztották ferbuár hónap legjobbjának, a voksok 55%-át begyûjtve. "Két lábbal a földön jár" - mondta Carrick. "Nagyon nyugodt pillanatnyilag, nagyon sok lehetõség rejtõzik benne még."

Máricus 20: Manchester-derbi eldöntõje
Rashford nyolcadik alkalommal lépett pályára a City elleni meccsen az Etihad Stadiumban, és egy remekül kivitelezett gólt lõtt, miután Demichelis mellett nagyon ügyesen vitte el a labdát és lõtte azt a szinte letaglózott Joe Hart kapujába. Jesse Lingard nagyon büszke volt a meccs után akadémiai barátja teljesítményére: "Majd kiugrik a bõrébõl, de a földön tartom õt."

Április 13: A szezon egyik legszebb gólja
Az FA-kupa negyeddöntõjének újrajátszásán is kezdõként kapott helyet a West Ham ellen. Rashford az Upton Park közönsége elõtt egy kiváló nyitó találatot szerzett a felsõ sarokba lõve a végül 2-1-re megnyert összecsapáson, mely késõbb a 'Szezon gólja' szavazásra is nevezésre került, teljesen megérdemelten.

 


Május 2: Az év fiatal játékosa
Rashford nyerte idén a 'Jimmy Murphy Év fiatal játékosa' díjat Nicky Butt, az akadémia vezetõjének jóvoltából. Marcus így nyilatkozott a díjátadó esten: "Manchesterbõl érkezve ez nagyon sokat jelent számomra. Ha itt születsz, ez minden álmod, mindig is errõl álmodoztam."

Május 21: FA-kupa megnyerése
Marcus begyûjtötte elsõ trófeáját nagyon rövid idõ alatt Unitedes karrierje során a Wembley-ben rendezett, Crystal Palace elleni döntõben. Ezen a mérkõzésen is kezdõként léphetett pályára és nagyon élénk teljesítmény nyújtott, sok problémát okozva a 'Sasoknak', mielõtt a második félidõben sérülés miatt cserére nem kényszerült.

Május 27: Elsõ gól az angol válogatottban
Roy Hodgson nevezte Rashfordot az Európa-bajnokság elõtti, 26 fõs bõ keretbe és meg is adta számára a debütálási lehetõséget az Ausztria elleni barátságos találkozón. A 'Vörös Ördögök' csatára azonnal letette névjegyét, 135 másodperccel a kezdõsípszó után betalált és végül helyet kapott az Eb-re utazó 23 fõ között is.

Május 30: Új szerzõdés a Unitedben
Rashford remek formájának jutalma egy új szerzõdés volt, mely legkésõbb 2020 júniusáig köti õt a klubhoz, további egy éves opcióval. "Mindig is Manchester United rajongó voltam" - mondta. "Az elsõ csapatban játszani valóban egy valóra vált álom."

Június 16: Rooney rekordjának megdöntése
Marcus Anglia minden idõk legfiatalabb, Európa-bajnokságon szereplõ játékosa lett, amikor a Wales elleni 2-1-es siker során becserélte Roy Hodgson. Ekkor 18 éves és 228 napos volt. Unitedes csapattársa, Wayne Rooney a 2004-es kontinenstornán akkor mindössze négy nappal volt idõsebb, amikor elõször lépett pályára az angol nemzeti együttesben.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!