Copát nyert Vörös Ördögök

Sergio Romero és Marcos Rojo lehetnek a negyedik és ötödik olyan játékosok, akik a Manchester United kötelékéhez tartozva Copa Americát nyertek. Feltéve, ha Argentína nyer a döntõben Kolumbia vagy Chile ellen.


A két játékos komoly részt vállalt Gerardo Martino csapatának menetelésében az idei, centenáriumi Copa Americán. Elõbb megnyerték a D-csoportot (pontveszteség nélkül), majd a kieséses szakaszban legyõzték Venezuelát és az elõdöntõben a házigazda Egyesült Államokat.

 

Romero és Rojo is szeretné, ha ezúttal sikerülne megnyerni a tornát azután, hogy tavaly gólnélküli döntetlent követõen drámai tizenegyespárbajban maradtak alul Chilével szemben.

 

Az elsõ olyan manchesteri játékos, aki Copa Americát nyert, Kleberson volt. A brazil középpályás 2003-ban csatlakozott a Vörös Ördögökhöz, egy évvel késõbb pedig magasba emelhette a serleget. Válogatottja büntetõkkel verte Argentínát a fináléban. Akkori klubtársa, Gabriel Heinze a vesztes oldalon szerepelt.

 

2007-ben, csak pár héttel azután, hogy a Portótól az Old Traffordra költözött, Anderson is megnyerte a tornát Brazíliával. Bár a döntõben nem lépett pályára az argentinok ellen, az odáig vezetõ úton két alkalommal is lehetõséghez jutott.

 

 

A harmadik és eddig utolsó játékos, aki manchesteri labdarúgóként elnyerte a Copa trófeáját a fiatal chilei támadó, Angelo Henriquez volt. Az eset 2011-ben történt, bár Henriquez soha nem mutatkozott be tétmeccsen az elsõ csapatban, sõt két nappal a döntõ után a Dynamo Zagrebhez igazolt.

 

Magyar idõ szerint holnap hajnalban kerül sor a Kolumbia-Chile elõdöntõre, melynek gyõztese csatlakozik Argentínához. A döntõre New Jersey-ben kerül sor hétfõ hajnalban.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!