Antonio Valencia hazája

A ManUtd.com új sorozatot indít, melyben játékosaikat saját országukról interjúvolják meg. Az elsõ részben Antonio Valenciáról olvashattok, aki többek közt egy Ecuadorban lévõ olajvállalatról és az Amazonas esõerdõrõl is beszél.


Lago Argioban születtél - tudnál nekünk mesélni errõl a városról?

Ez egy nagyon kis település Kolumbia határához közel. Az emberek többsége olajvállatokhoz kapcsolható munkát végez vagy a Petroecuadornak dolgozik [Ecuador nemzeti olajtársasága]. Az Oriente nevû régióban található, az ország keleti részén, melyet másnéven Amazonas-nak is hívnak.

Mennyit változott a település az olajipar növekedése által?

Nagyon sokat változott az elmúlt években. Legalább mégegyszer akkora lett, mint volt. Remélhetõleg tovább bõvül és növekszik, és nem csak az olaj üzletágban, hanem a kereskedelem más aspektusaiban is. Mivel Kolumbia határához nagyon közel van, ezért az ottani embereknek rengeteg a tennivalójuk.

Kolumbiához közel bizonyára nagy mértékben vegyültek a kultúrák...

Nagyon magas elegye található a kultúráknak ott, hiszen kolumbiaiak és ecuadoriak együtt élnek a területen. Még az ott élõ ecuadoriak is nagyon sok helyrõl jöttek az országból, hiszen az olajvállalatok munkát biztosítanak számukra. Szóval igen, ez egy szerethetõ keveréke az ott élõ embereknek, ami az utóbbi idõben folyamatosan nõtt. A futball nagyon népszerû, ahogy a az úszás és a röplabda is.

A bennszülött 'cofan' emberek a régió identitásának központjában helyezkednek el?

Igen, teljesen - õk a környék õslakói. Mint emberek ezrei, a szüleim is az Oriente régióba mentek, hogy ott éljenek és dolgozzanak, de a 'cofan' emberek az eredeti lakosok, õk azok, akik Orientében nagyon-nagyon sok éven át dolgoztak.

 

 

 



Vannak még ott barátaid, családod? Milyen gyakran látogatsz haza?

Igen, a családom nagy része ott él, és mindig visszamegyek, amikor csak szabadidõm engedi vagy szabadságon vagyok. A testvéreim mind ott élnek, és a nagynénik, nagybácsik is, valamint nagyon sok ember, akiket gyerekkorom óta ismerek, akikkel együtt nõttem fel.

Melyek a kedvenc helyeid a régióban?

Az embereknek mindenképp meg kell látogatniuk a Cuyabeno Rezervátumot [nemzeti park] - nagyszerû hely a nyaralásra. Ott van még az Aguarico folyó is! Mindenkit szeretettel látok itt Angliából, különösen a Manchester United szurkolóit!

Letudnád írni olyasvalakinek az Amazonas esõerdõt, aki még soha nem láthatta?

Már mindössze egy négyzetkilométeres körzetben is nagyon sok fajjal találkozhatsz és elmondhatom, egyedülálló élmény ott sétálni. Ha még nem volt lehetõséged látni az Amazonas folyó rózsaszín delfinjét, akkor itt az ideje, hogy ideutazz és megnézd.

Van bármiféle helyi étel vagy ital specialitás, amit az odautazóknak ajánlanál?

Nos, ott van a 'la chicha', ami egy kukoricából és yucca növénybõl készült ital. Valamint egy ételkülönlegesség, a 'la guanta' [egy nagy rágcsáló].
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!