Valencia: A túra összekovácsol

Antonio Valencia élvezi a csapatszellemet, mely a Manchester United felkészülési túrái során minden alkalommal csak tovább nõ.


A United felnõtt csapatbéli tagjai, tehetséges fiatalok és az olyan új igazolások, mint Eric Bailly egy hetet fognak eltölteni Kínában a következõ hónapban esedékes, Aon által rendezett felkészülési túrán.

A Vörös Ördögöknek amellett, hogy lesz idejük találkozni szurkolóikkal és új helyeket láthatnak, a Shangaiba és Beijingbe való ellátogatás növelni fogja a csapat összetartását és nyugodt környezetben készülhetnek majd a játékosok a Premier League következõ idényére.

Mennyire örülsz, hogy visszatérhetsz Kínába?

​Igen, ez jó hír. Boldog vagyok, hogy idén ott készülünk fel. Már voltam a klubbal ott ezelõtt, és az ottani szurkolók nagyon szeretik a Manchester Unitedet, ami nagyon különleges.

Milyen reakcióra számíthat ott a United?

Biztosak lehetünk benne, hogy a repülõtér Vörös mezekkel lesz tarkítva és mindenki azt skandálja majd, 'Manchester', valamint kedvenc játékosaik nevét. Ezt mindig nagyszerû látni és ez olyas valami, amit nem hagyhatsz ki!

Le tudnád írni, hogy milyen a kínai szurkolóink támogatása?

Brilliáns, mindegy, hogy a hotelben vagy akörül, esetleg kint a városban, vagy csak az edzésre készülsz, mindig hatalmas tömeg vesz körül arra várva, hogy megpillanthassák a játékosokat. Voltam már ott korábban a Uniteddel és mindkét város nagyon vonzó.

A szezon elõtti túra ideális az új játékosoknak, hogy beilleszkedjenek?

Nem tudok az új igazolások nevében nyilatkozni, de én imádok oda utazni a csapattársaimmal és a fiatal játékosokkal is, akik épp a ranglétrákat másszák meg, hogy bekerüljenek az elsõ csapatba. Ez egy nagyszerû tapasztalat, hiszen mindenki keményen dolgozik és próbál a legjobb formába kerülni, hiszen a szezon nagyon hosszú.

 

 

 


Sokat segített a felkészülés tavaly?

Igen, segített, nagyon sok idõt töltöttünk együtt, hiszen három hetet Észak-Amerikában voltunk, és mindannyian nagyon jól kijöttünk egymással.

Jó hatása lesz annak, hogy két erõs ellenfél ellen lépünk pályára?

Igen, mindig fontos megfelelõen felkészülni és fittnek lenni, ez még jobb, amikor két ilyen kvalitású együttessel kerülsz szembe. Mindkét csapat magasra teszi a lécet sajátmaguk számára, és bizakodhatunk, hogy kész vagyunk a küzdelemre és megmutathatjuk, mennyire állunk készen a játékra.

Mennyire lesz különös derbit játszani Kínában?

Nem tudom pontosan, hiszen ez lesz az elsõ ilyen alkalom, de remélhetõleg izgalmas esemény lesz minden ottani számára és sok szórakoztatót láthatnak majd.

Barátságos összecsapás lesz?

Nem, mert ez egy "derbi", és mindenki szeretné megnyerni az ilyen összecsapásokat az ottani szurkolókért.

Mit jelent ez a játékosoknak?

Borzasztóan sokat jelent számukra. Tényleg a szívünket és lelkünket beleadjuk az ilyen meccsekbe. Az összecsapás elõtt alig várod, hogy elkezdõdjön, így megmutathatod, mennyire szeretnél gyõzni, jól teljesíteni és boldoggá tenni a szurkolókat.

Hogyan vélekedsz a Dortmundról?

Úgy gondolom, nagyszerûek voltak ebben a szezonban, jó évük volt, de a probléma az, hogy minden csapatnak nehéz felvenni a versenyt a Bayern Münchennel. Jól harcoltak az Európa-ligában, ahogy a német bajnokságban is. Láthatod, hogy mindig jól felkészültek, szóval reméljük, hogy e két csapat ellen jó formában léphetünk majd pályára.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!