De Gea öt éve a United alkalmazásában

A ManUtd.com kereken öt éve jelentette be David de Gea leigazolását, aki azóta a világ legjobb kapusai közé védte be magát.


Ezen a nyáron De Gea a Real Madrid legendáját, a Porto mostani kapusát, Iker Casillas-t kiszorította a spanyol nemzeti együttes kezdõcsapatából és már õ az elsõ számú választás a kapus poszton. A United játékosa vitathatatlanul együttese legjobbja volt, számos hatalmas védést bemutatva, amivel megnehezítette Olaszország gyõzelmének bebiztosítását, amint múlt héten kiestek az Európa-bajnokság küzdelmeibõl a hét korábbi szakaszában.

Természetesen a nemzetközi sikereket egy jó szereplés elõzi meg klubszinten és De Gea szerepét és jó teljesítményét csapatában hûen tükrözi sorozatban három 'Sir Matt Busby - Év Játékosa' díja, melyeket 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban nyert meg. Még egyetlen United játékos sem volt három egymást követõ szezonban erre képes, még Cristiano Ronaldo sem, akinek elsõ díja után két évet kellett várnia, hogy utána duplázhasson.

De Gea az Atletico Madridtól érkezett 2011. június 29-én és így nyilatkozott elsõ alkalommal az MUTV-nek: "Nagyon büszke vagyok és alig várom, hogy elkezdhessek itt játszani."

"Amikor egy olyan méretû klub, mint a Manchester United, megkeres téged, az egyértelmûen nagyon, nagyon boldoggá tesz. Az érdeklõdésüket extra motivációként használtam fel, hogy még erõteljesebben edzek és megmutassam képességeimet."

"Kiváltság egy olyan klub részesének lenni, mint a United, szeretném a legjobb teljesítményt nyújtani és megmutatni, mire vagyok képes."

 

 

 


De Gea debütáló mérkõzése a Manchester City elleni, hátrányból megnyert Community Shield volt a Wembley-ben 2011. augusztus 7-én. Azóta 2013-ban a bajnokságot és 2016-ban az FA-kupát is elhódította a Uniteddel.

A lövések védése egy különleges specialitása De Geának, hiszen mindössze öt év eltelte után a klub kapusainak örönkranglistáján a hetedik helyen áll már 80 kapott gól nélküli mérkõzéssel. A United szurkolói számos lélegzetelállító védést láthattak már ez idõ alatt, melyek közül a tavalyi, szemkápráztató védéseket meg is tekinthetitek egy rövid összeállításban.

De Gea a Unitedben - a statisztikák a tavalyi szezonnal bezárólag:

Mérkõzései sorozatokra lebontva
Premier League: 165
Bajnokok Ligája: 27
FA-kupa: 17
Ligakupa: 7
Európa-liga: 6
Community Shield: 2
Összesen: 224

Kapott gól nélküli mérkõzések: 80

Debübálás: 2011. 08. 07. - United 3-2 Man City (Community Shield)
50. meccs: 2012. 11. 07. - Braga 1-3 United (Bajnokok Ligája)
100. meccs: 2013. 12. 01. - Tottenham Hotsupr 2-2 United (Premier League)
150. meccs: 2014. 12. 20. - Aston Villa 1-1 United (Premier League)
200. meccs: 2016. 01. 12. - Newcastle 3-3 United (Premier League)

A statisztikák 2016. június 29-el bezárólag érvényesek.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!