Smalling: A legjobbaktól tanulhatok

Chris Smalling a Manchester United védelmének tengelyét alkotó Nemanja Vidicet és Rio Ferdinandot jelölte meg legfõbb inspirációjának, amely segítette, hogy csodálatos kezdetet vegyen új karriere az Old Traffordon.


Az elmúlt nyáron a Fulhamtõl érkezett játékos sok United szurkolót meglepett azzal, hogy kevés tapasztalata ellenére milyen éretten játszik, mindezt villámgyorsan beépülve a Vörös Ördögök gépezetébe. És, bár Jonny Evans a Wolves ellen a kezdõcsapatba kerülésért elõtte állt a sorban, Smallingnak így is 11 kezdõként való pályára lépése van ebben az idényben - amelyek többségét Rio Ferdinand hiányában Nemanja Vidic párjaként játszotta.

 

A Maidstone nevû kisvárosban felnövõ Smalling szerint az, hogy a világ két legjobbjával játszhat egy poszton, hatalmas erõt ad neki ahhoz, hogy bizonyítson, az pedig, hogy arra külön lehetõsége akad, hogy együtt is játszhasson velük, felbecsülhetetlen élmény számára.

 

"Nagyszerû érzés, hogy Nemanja Vidiccsel játszhatok együtt. Õ a világ egyil legjobb középsõ védõje, úgyhogy az, hogy megvan rá a lehetõségem, hogy testközelbõl figyelve tanuljak tõle, felbecsülhetetlen. Mindig beszél hozzám, amely sokkal könnyebbé teszi a feladataim elvégzését, ha lehetõséget kapok a felnõttek között" - kezdte Smalling a MUTV-nek.

 

"Vidic volt a legnagyobb hatással a csapatra ebben a szezonban. Ezért is tudunk olyan jól zárni hátul, a védelemben. Mindig, mindenhol ott van, éppen ezért is olyan rettenthetetlen idén."

 

"Az õ, Rio Ferdinanddal alkotott párosa olyan dolog, amelyre már akkor is felnõttem, amikor még szóba se került az, hogy a Manchester Unitedben fogok játszani. Az, hogy napról-napra együtt edzhetek, és játszhatok velük, megfizethetetlen dolog számomra, és igyekszem minél többet tanulni ezekbõl a lehetõségekbõl."

 

 

Smalling csapattársai éltetése mellett annak is hangot adott, hogy õ maga is nagyon meglepõdve tapasztalta, milyen gyorsan sikerült beilleszkednie a Unitednél, kiemelve, hogy három év alatt egy amatõr csapatból a Premier Leagueben és a Bajnokok Ligájában találta magát.

 

"Rengeteg fiatal játékos már évek óta itt játszik, én pedig csak most jöttem nyáron, úgy, hogy a Fulhamnél se töltöttem el túlságosan sok idõt. Magam is meglepõdtem, hogy mennyire gyorsan sikerült hozzászoknom az új élethelyzethez. Az sokat segített, hogy a családom elég gyakran látogatott."

 

"A Manchester United teljesen más, mint amilyen Londonban volt. Ott az egész város rohanásban van, emellett nagy a nyüzsgés is. Itt sokkal nyugodtabb minden. Mindössze öt percre lakom csak az edzõpályától. Itt minden remek, és egyben egyszerû. Semmi sincs túl messze, nincsenek távolságok."

 

"Minden egyes mérkõzéssel, amin pályára lépsz, egyre jobban úgy érzed, hogy ide tartozol. Remélhetõleg még sok lehetõségem lesz arra, hogy játszhassak. Jelen pillanatban nagyon jól érzem magam."

 

Az egyetlen dolog, amit még nem tudott megszokni, az az állandóan a vállára nehezedõ elvárás, amely azzal jár, hogy a világ egyik legnagyszerûbb klubjának játékosa, ennek ellenére az angol U-21-es válogatott bekk azt mondja, hamar felvette a United-játékosok ritmusát.

 

"Teljesen új számomra, hogy minden sorozatban esélyesnek számítunk. Számos csapattársam már rengeteg mindent megélt, nekik ez természetes. Olyan tapasztalatokkal rendelkeznek, amely felbecsülhetetlen értékû, hatalmas csaták részesei voltak. Õk mindig jó iránymutatók számomra, például az olyan dolgokkal, mint amik a Blackpool ellen történtek. Az ilyen gyõzelmek segítenek megérteni, és elfogadni azt, amirõl ez a klub szól" - tette hozzá.

 

"Mindenki sokkal jobban odafigyel, és koncentrál, amint a szezon utolsó szakaszához érünk. Rengeteg játékosunk szezonról-szezonra átment már ezen pályafutása során. Azonban más kluboknál ilyen tapasztalatokat nem szereznek a játékosok. A csapatunk olyan tapasztalatmennyiséggel rendelkezik, amely nagyon sokat segít nekünk."

 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!