Zlatan Ibrahimovic elsõ interjúja

Zlatan Ibrahimovic szerzõdésének aláírása után pénteken elõször adott interjút az MUTV-nek. A svéd beszélt Old Traffordra költözésérõl, a 2016/17-es szezonbeli reményekrõl és a José Mourinhóval való újraegyesülésrõl is.


Üdvözlünk a Manchester Unitednél. Hogy érzed magad?

Nagyon izgatott vagyok. És rendkívül, rendkívül boldog. Végre lezárult! Nagyon sok pletyka volt, de most érkeztünk el a pillanathoz, amikor ez véget ért és minden lezárult. Most belekezdünk, most a kemény munka elkezdõdik. Rendkívül boldog vagyok, és alig várom, hogy megismerhessem a srácokat, hogy edzhessek, most pedig itt vagyok az edzõközpontban. Ez egy igazán nagy klubnak néz ki, egy hatalmas klubnak, szóval izgatott vagyok.

Nagyon sok pletyka keringett a jövõdrõl és ezzel jól elmókáztál. Örülsz, hogy most már végetértek?

Boldog vagyok és most már egyetlen dologra koncentrálhatok, az pedig a United meze. Mindent magam mögött hagyhatok, mert játszottam az Európa-bajnokságon és többet beszéltek a jövõmrõl, mint az Eb-rõl. Végre ez véget ért és most már koncentrálhatok az új klubomra, visszatérhetek a kemény munkához, és olyan jól szeretném végezni, amilyen jól csak lehetséges.

Mennyire volt fontos a transzfer során José Mourinho személye?

Azt hiszem a döntésem nagyon egyszerû volt, az, hogy mindent megvalósítsunk, sokkal bonyolultabb volt. A Mayweather Pacquiao párharchoz hasonlítanám. Azt mondták, soha nem valósulhat meg, de még is megtörtént. Szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak, a Unitednek és José Mourinhónak, hiszen õk tették ezt lehetõvé. Most már United játékos vagyok és rendkívül, rendkívül boldog. Az én döntésem volt ennek a legkönnyebb része, ezt kijelenthetjük. A többi egy kirakós volt, de a darabkák most összeálltak és mindannyian boldogok vagyunk.

 

 

 


Bizonyára nagyszerû emlékeid vannak, amikor az Internél együtt dolgoztatok Joséval.

Nagyszerû emlékeim vannak. Az egyetlen sajnálatos dolog, hogy ez az idõ túl rövid volt. Csak egyetlen szezon. Együtt nyertük, együtt élveztük ennek ízét, nagyszerû idõt töltöttünk együtt és sokat tanultam. Megismertem, mint magánembert, nem csak mint edzõt és csak pozitív dolgokat mondhatok. Õ egy gyõztes, én is gyõztes vagyok, mindketten tudjuk, hogy mit akarunk, a gyõzelmet. Bárhova is megyünk, gyõzünk és gyõzni is fogunk.

A Premier League megnyerése hiányzik már csak csillogó karrieredbõl?

Úgy vélem, ez egy nagy kihívás számomra. Bárhová mentem, gyõztem és várom ezt az új kihívást, ezt az új fejezetet az életemben és a karrieremben. Ha itt is gyõzni tudok, nem tudom, hány játékosnak volt lehetõsége különbözõ sorozatokban játszania és nyernie, mint nekem ugyanannyi idõ alatt. Keményen fogok dolgozni, tisztában vagyok a mentalitásommal, gyõzni jöttem és gyõzni is akarok. Minden siker mögött erõteljes munka lakozik és ez az, amit ezidáig csináltam, és ez az, amit most tenni fogok.

Izgalmas idõszak elé nézünk a Premier Legaue-ben, tekintve az érkezõ játékosok és menedzserek kilétét. Mely részét várod a legjobban?

Azt hiszem az egész Premier League-t és képviselni a Manchester Unitedet. Minden mérkõzés ámulatba ejtõ lesz a világ számára, különösen minden így lesz az új edzõkkel és játékosokkal, velem kapcsolatban is. Szórakoztató év lesz egy nagyszerû, nehéz versenyben és én nem aggódom.

 

 

 

 


Tizenegy év alatt tíz bajnoki címet gyûjtöttél be. Itt is képes leszel rá?

Gyõzni jöttem, nem azért, hogy az idõmet vesztegessem vagy az idõjárást figyeljem. Azért vagyok itt, hogy nyerjek és ez a célom is. Addig nem adom fel, amíg nem nyerek. Ez a cél, gyõzni. Az Európa-ligában fogunk játszani és mint minden sorozatban, itt is a gyõzelemre törünk. Az edzõvel, a játékosokkal, ha mindenki együttesen dolgozik, játszik, együttesen elérhetitek a célotokat. Mindent meg fogunk tenni, amit meg kell tennünk, hogy elérjük a fõ célunkat.

Ígéretes, fejlõdõ csatáraink vannak Anthony Martial és Marcus Rashford személyében. Olyasvalaki, mint te, tapasztalatoddal segíteni tudod õket útjuk során?

Úgy vélem igen. Vannak tapasztalataim különbözõ kultúrákból és különbözõ csapattársaktól, világklasszis csapattársaktól, tanultam tõlük. Elõször is ez mindig a játékoson múlik. Ha profi vagy és elég erõteljesen dolgozol, sikeres leszel. Top játékossá válsz. A tõlem telhetõ legjobbat fogom adni, hogy segíthessek mindenkinek, nem csak a két általad említettnek. Még a klubnak is, hogy visszaemeljük oda, ahova tartozik és ez a tabella eleje.

Várod már, hogy az Old Traffordon szerepelhess? Egyszer már jártál ott az Interrel...

Igen, várom már az elsõ mérkõzést, élvezni fogom minden másodpercét, minden percét. A stadion lenyûgözõ, a szurkolók pedig még annál is jobban azok. Nagy nap lesz számomra és abszolút várom már.

 

 

 


Mi a terved, mit teszel a PSG-ben töltött hosszú szezon után, valamint hogy játszottál az Európa-bajnokságon? Mikor kezdõdik majd a szezon elõtti felkészülésed?

Most egy kicsit fellélegzek, mert végre minden lezárult a sok találgatás, spekuláció után! Most már hivatalos, United játékos vagyok és a legboldogabb a világon. De most egy kis pihenésre van szükségem a nagyon hosszú szezont, valamint az Európa-bajnokságot követõen. Kipihenem magam. Hogy meddig fog tartani? Megbeszélem a menedzserrel és meglátjuk.

Miután távoztál Párizsból azt mondtad: királyként érkeztem, legendaként távoztam. Amikor majd távozol innen, hogy szeretnéd jellemezni?

Remélhetõleg ugyanaz a forgatókönyv következik. De ez egy új fejezet és nem szeretem a múltat a jelenhez hasonlítani. Ez más. Ez más lesz és a végén látni fogod.

Mit üzensz a Manchester United szurkolóinak?

Rendkívül boldog és rendkívül izgatott vagyok. Izgatottan várom az elõttünk álló szezont. Nagyszerûek vagytok és támogassátok továbbra is a klubotokat. Ez az év izgalmas lesz és nagy dolgok fognak történni. Szurkoljatok, ahogy eddig is és viszonozni fogjuk ezt számotokra. Remélhetõleg nem csak egyetlen trófeát adunk majd vissza nektek!


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!