Mourinho hisz a fiatalokban

Jose Mourinho elsõ manchesteri sajtótájékoztatóján kiemelte, hány játékost emelt ki az akadémiákról és épített be a felnõtt csapatokba.


A média egyes képviselõi azt írták, Mourinho sokkal szívesebben vásárol nagynevû játékosokat ahelyett, hogy az utánpótlás csapat tehetségeivel számoljon. Ám ezt a United új menedzsere elsõ sajtótájékoztatóján cáfolta és felajánlotta, elsorolja azon 49 fiatal játékos nevét, akik a vezetése alatt léptek ki a világ labdarúgásának legmagasabb szintjére.

 

"Tudtam, hogy jön ez a kérdés" - mondta Jose. "Tudja, hány fiatal játékost emeltem fel az elsõ csapatokhoz az akadémiákról? Negyvenkilencet!"

 

"Olykor kénytelen vagy fiatalokhoz nyúlni, mert nincs más választásod, mert sok a sérült és nincs mit tenni. A második faktor az, ha nincsenek komoly célok, olyankor könnyebb fiatalokat tenni a csapatba."

 

"Én jól állok a sérülésekkel. Csapatom sokszor a legkevesebb sérülttel rendelkezett az UEFA vizsgálata alapján. Szóval én soha nem hozta fel fiatal játékost azért, mert kellett, azért tettem, mert ez a meggyõzõdésem."

 

Négyen a 49 közül

 

Mourinho tovább elemezte a helyzetet és arról is beszélt, csapatai ritkán játszottak olyan találkozókat, amelyek nem bírtak nagy téttel, elõsegítve ezzel a fiatalok mélyvízbe dobását (lásd második faktor - a szerk.)- "A tavalyi volt az egyetlen olyan szezonom, amikor nem harcoltam címekért, minden más szezonban igen."

 

"Soha nem volt olyan tényezõ pályafutásom alatt, mely elõsegítette volna a fiatalok játékosok bevetését, mégis 49 akademistát vittem fel az elsõ csapatokba. Némelyikük nagy név lett - BL-gyõztes, válogatott, EB-n játszó."

 

"A 49 rengeteg játékos, ami azt mutatja, ellenkezõjét állítani nem valós. Néhány újságíró sokszor felhozza ezt szándékosan, vagy nem, de ez attól még nem igaz."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!