De Gea korábbi mentora lett a kapusedzõ

Szinte biztos, hogy David De Gea marad a Manchester Unitednél, miután Jose Mourinho a Vörös Ördögök új kapusedzõjének a hálóõr egyik legmegbízhatóbb bizalmasát nevezte ki.


A 44 éves Emilio Alvarez Blanco volt az az edzõ, aki felügyelte De Gea áttörését az Atletico Madridnál. Amikor Quique Sanchez Flores és kapusedzõje, Alvarez átvették a munkát a madridi klubnál, De Gea 18 éves volt és egyike volt azoknak, akik szerepeltek egy bizonyos listán, ami a kölcsönbe adható játékosok nevét tartalmazta.

 

De Flores kikérte Alvarez véleményét a klub három portásáról, Sergio Asenjóról, Robertóról és az újonc De Geáról. Alvarez akkor ezt mondta: "A fiú az egyik legjobb." Flores erre visszakérdezett: "Ez komoly? Fizikálisan gyenge, olyan, mint egy kisfiú."

 

Kifejlesztettek egy edzésrendszert és a szezon végére De Gea elsõszámú kapussá vált a klubnál, mely végül Európa-ligát nyert.

 

 

Alvarez közeli barátja Jorge Mendesnek, Jose Mourinho ügynökének. Így valószínû, hogy Mendes és De Gea ajánlotta be õt. Alvarez beajánlásának legegyértelmûb jele lehet még az, hogy De Gea úgy látja, sok évig lehet a Unitednél, ahol csapatkapitányi babérokra is törne.

 

Még az Atleticónál Alvarez megengedte David édesapjának - aki szinén kapus volt - hogy edzéseket tartson. Errõl 2014-ben így nyilatkozott a Sportsmailnek: "David apja, Jose a legjobb edzõ. Álmodjunk egy másodpercig, melyben én a Unitednél vagyok edzõ. Mi lenne az elsõ döntésem? Elhoznám De Gea édesapját, hogy edzést tartson. Miért ne?"

 


Daily Mail

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!