Mourinho várja már a túrát

José Mourinho elmondta, már nagyon várja, hogy elsõ túráját tölthesse a Manchester Uniteddel és hiszi, hogy ez egy fontos tapasztalat lesz a számára és a játékosoknak is - a pályán és azon kívül egyaránt.


A Vörös Ördögök menedzsere a jövõ héten utazik el Kínába a kerettel két meccs erejéig, és az International Champions Cup torna keretein belül játszik csapata barátságos mérkõzéseket a Borussia Dortmund (július 22) és a Manchester City (július 25) ellen.

A túra lehetõséget ad az új menedzsernek, hogy megfelelõen megismerje játékosait. Bár a 2016-os Európa-bajnokság miatt egyes játékosok nem utaznak el a csapattal, Mourinho szerint a túra jó lehetõséget fog biztosítani a csapatszellem építésére és a nagyon fontos felkészülésre.

"Remélem jobban megismerhetem a játékosokat így, hogy együtt leszünk és így jobban meg is érhetjük majd egymást. Ez fontos a futball perspektívájából is, de az emberi tulajdonságuk miatt is, ez nagyon fontos" - kezdte az adidas Front Row számára adott exkluzív interjú keretein belül.

"A tény, hogy nem minden játékos utazik velünk, taktikai szempontból kicsit megtöri az elõszezon célját, de ez már csak így van. Nem tudunk csodát tenni és a játékosok sem tudnak az Európa-bajnokságról egyenesen az elõszezonra utazni. Szükségük van pihenésre, nekünk pedig rájuk a következõ 10 hónapban."

 

 

 


"Kicsit különös lesz, fõleg új menedzserként, akinek meg kell ismernie a játékosait és dolgozni velük, de úgy gondolom az elõszezonnak a klub kiterjedését, programjait és kapcsolatait is ápolnia kell, mely jelen esetben az ázsiai piac a kereskedelmet és a szurkolói-bázist is tekintve, ez nagyon sok mindenrõl szól."

"Ebbõl a szempontból egy olyan csoportot várok, aki megérti a klub kiterjedését és megérti, hogy a Manchester United szurkolói a világ minden táján, jelen esetben Ázsiában, mit várnak el tõlünk."

Mourinho már korábban megtapasztalta, hogy az ázsiai szurkolók milyen szenvedéllyel vannak a futball iránt és régebbi utazásai során még egy Unitedesek számára törzshelyként szolgáló helyre is ellátogatott.

"Jártam már Ázsiában három különbözõ klubbal, és tudom, hogy a szurkolók imádják, elsõ sorban a futballt, és csak ez után az embereket. Egyéneket néznek ki maguknak, és ha esetleg klubot vált ez a személy, követik a pályafutását a végéig. Példának ott van Zlatan [Ibrahimovic], neki megvan a saját szurkolótábora, akik most már Manchester United szurkolók is egyben."

"Azt is megértem, hogy mit jelent a Man United a rajongóknak arrafelé, amikor ott jártam. Bangkokban voltam, és az egyik ázsiai barátom elvitt egy Manchester United étterembe, ahol a szurkolók is összegyûlnek. Másik dzsekit kellett viselnem, mert akkor egy másik klubot vezettem éppen! [Mosolyog.] Abban az étteremben a szurkolók minden hétvégén összegyûlnek, hogy láthassák a Unitedet játszani és ezáltal könnyû volt megérteni, milyen nagy méreteket ölt a klub ott is."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!