Valencia hálás a Wigannek

A Manchester United szélsõje, Antonio Valencia örömmel tér vissza a DW Stadiumba a Wiganhez, a klubhoz, ahol angliai pályafutását kezdte.


A Vörös Ördögök a mai délután pályára lépnek közeli szomszédjuk, a Wigan Athletic ellen a DW Stadiumban, és a Latics volt játékosa, Antonio Valencia nem is lehetne boldogabb az ellenféle kiléte miatt.

Amikor arról kérdezték, milyen érzés lesz visszatérni a helyre, ahol elkezdõdött angliai karriere, így felelt az MUTV-nek: "Nagyszerû érzés. Boldog vagyok, hogy visszatérhetek a klubhoz, mely elõször adta meg számomra a lehetõséget Angliában. Ez nagyszerû esély volt számomra."

Továbbá Valencia izgatott, miután a Latics a 2015/16-os szezonban sikeresen felkerült a másodosztályba, miután megnyerték a League One küzdelmeit. Reméli, hogy a Wigan folytatni tudja nyerõ szériáját és visszatérhet a következõ szezon végén a Premier League küzdelmeibe.

"Igazán boldog vagyok, hogy visszatérnek a másodosztályba és remélhetõleg tovább fognak küzdeni, következõ lépésként pedig visszajutnak a Premier League-be, abba a kiírásba, mely megilleti õket" - mondta.

 

 

 


Az ecuadori válogatott játékos a Villarrealtól csatlakozott a Wiganhez, eredetileg kölcsönbe érkezve, miután már a Recreativo Huelva együttesénél szintén járt ideigelenesen. A Laticsnál eltöltött másfél év kölcsönidõszak után 2008. januárjában végleg szerzõdtették õt és 2009. június 30-ig a DW Stadium szolgált otthonául, mielõtt csatlakozott volna a Unitedhez.

Visszaemlékezve ott töltött idejére, Valencia elmondása szerint az utolsó Wiganes szezonja személyes kedvence.

"Steve Bruce irányítása alatt játszottunk akkor és biztonságos távolságba kerültünk a kiesõhelyektõl tizenöt mérkõzéssel a bajnokság vége elõtt" - emlékezett vissza. "Ez egy jó szezon volt a Wigan számára."

Míg néhány dél-amerikai játékos számára jelentett akadályt a beilleszkedésben, hogy a napos Spanyolországból a jelentõsen hidegebb klímájú Angliába érkezett, Valencia számára nagyszerû döntésnek bizonyult. Elmondása szerint "nagy volt a vonzerõ", hogy az angol futballban szerepelhessen és a világ egyik legnépszerûbb ligájában szálhasson versenybe, a Wigan mérete pedig szerepet játszott döntésében.

"A tény, hogy ez egy közepes méretû város, sokat segített nekem" - mondta. "Azt jelentette, hogy teljesen magamra tudtam fókuszálni, hogy jobbá válhassak, mint futballista, élvezhessem a játékom és fejlõdhessek."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!