Carrick: Rutin és ritmus a kulcs

Michael Carrick szerint a felkészülési szezonban kulcsfontosságú szerepe van annak, hogy az edzéseken és a mérkõzéseken visszarázódjanak a "ritmusba és a meccsrutinba".


A 35 éves középpályás is tagja volt a Manchester United túrára utazó keretének, amely szerdán reggel landolt Sanghaj repülõterén, ahol pénteken majd a Borussia Dortmunddal csapnak össze, mielõtt tovább állnának Pekingbe, ahol a Manchester Cityvel vívnak majd meg.

 

A nyár elején új, egy éves szerzõdést kötõ csapatkapitány-helyettes a MUTV-nek a felkészülési szezon fontosságáról és arról beszélt, minél gyorsabban vissza kell rázódniuk a megszokott ritmusukba.

 

"Az év ezen idõszakában, egyénileg és csapat szinten is az a legfontosabb, hogy a lehetõ leghamarabb készen álljunk az új szezonra. Újból fel kell venni azokat a szokásokat, amiket a szezon során szoktunk gyakorolni, és újra vissza kell rázódnunk a ritmusunkba és a meccsrutinba" - kezdte Carrick, amikor a játékosok felkészülési szezonbeli céljairól kérdezték.

 

"Ezt mindenki különbözõ módon éri el: valakinek ez már a felkészülési szezon elejére sikerül, valakinek ez pedig hosszabb idõbe telik. Azonban mindenki számára az a legfontosabb feladat, hogy a tétmérkõzésekre, azaz a szezon kezdetére készen álljon."

 

"Nagyszerû, hogy a tõlünk távol élõ szurkolóinkkal is találkozhatunk ilyenkor a világ különbözõ pontjain. Ebben az évben Kínában játszunk két kemény mérkõzést, úgyhogy már nagyon várjuk ezt a túrát. Természetesen ilyenkor az ember szeretne gyõzni is, és újra pozitív érzéseket szerezni, hogy újult lendülettel folytassa a felkészülést."

 

 

Míg a túra kiváló alkalmat nyújt arra José Mourinhonak és edzõi stábjának, hogy minél közelebbrõl megismerkedjenek a játékosokkal, emellett kiváló hatással van a csapategységre is.

 

"Rengeteg dolog kisülhet egy ilyen túrából" - tette hozzá Michael.

 

"Az ellenfeleink a legmagasabb minõséget képviselik, tehát nagy erõpróba elébe nézünk, de emellett jó esély nyílik arra is, hogy minél jobban megismerkedjünk az új igazolásokkal és a menedzserrel."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!