Miért nincs ott Ibrahimovic a túrán?

A Manchester United menedzsere, José Mourinho megválaszolta azt a sokakat foglalkoztató kérdést, miért nincs ott Kínában a csapat felkészülési túráján az új igazolás, Zlatan Ibrahimovic.


A svéd csatár jelenleg is szabadságát tölti azt követõen, hogy hazája válogatottjával részt vett a 2016-os Európa-bajnokságon, és bár több, a kontinenstornán szerepelt manchesteri ott van a Vörös Ördögök 25 fõs Kínában túrázó keretében, az újdonsült szerzeménynek több idõt engedélyeztek, hogy megfelelõen felkészülhessen karriere új állomására az Old Traffordon.

 

"A legjobb öltönyök a méretre szabott öltönyök" - kezdte Mourinho csütörtöki, Sanghajban tartott sajtótájékoztatóján.

 

"A méretre szabottaknak jobbnak kell lenniük, mint a boltban egy vállfáról leakasztottnak, mert utóbbi mérete vagy jó, vagy nem. Ugyanez a helyzet a játékosokkal. Nincs két ugyanolyan játékos."

 

 

"A Zlatan kapcsán meghozott döntésem több órányi tanulmányozás, elemzés és a stábommal történõ egyeztetés eredménye. Azon tény ellenére, hogy elõbb utazhatott haza az Eb-rõl, mint az angol fiúk, a többi dolog kapcsán minden más vele. Más állapotban van a teste, a gondolatai, ezért pedig máshogy kell idõzíteni a pihenését is, emellett pedig számos egyéb olyan dolog van, amit nem tudhatunk, és nem is kell tudnunk vele kapcsolatban arról, hogy miért készül fel másként, mint a többi játékos."

 

"Mi olyan méretre szabott öltönyöket szeretnénk készíteni, amely a lehetõ legtökéletesebb az azt viselõ személy számára, az pedig, hogy miként építem a csapatot a többi poszton szereplõ játékossal, sokkal fontosabb, mint az, hogy ki fog csatárként játszani. Meg kell változtatnom a csapat profilját az alkotórészek dinamikáját figyelembe véve. A kirakós utolsó darabjaként a csatárt lesz a legkönnyebb beilleszteni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!