Mourinho: Van hely Mata számára

Jose Mourinho elmondta, "van hely" keretében Juan Mata számára és arra vár, hogy a spanyol megharcol majd helyéért.


Mourinho eladta Matát a Unitednek a Chelsea menedzsereként 2014 januárjában, miután a spanyol játékos kegyvesztetté vált a Stamford Bridge-en.

A United menedzserének elmondása szerint a boldogtalan játékosokat elengedik majd a klubtól az átigazolási idõszak lezárulta elõtt, azonban az a véleménye, hogy Mata nem tartozik ezen játékosok közé.

"Itt van és keményen dolgozik" - mondta Mourinho. "Tudja, hogy jó játékosnak tartom, és van helye a keretben."

"Augusztus 31-ig nyitva áll az ajtó a boldogtalan játékosaim elõtt, de hogy õszinte legyek, szerintem õ az."

"Úgy vélem, õ boldog és nem várom, hogy távozni fog. Arra számítok, amit most is csinál, hogy harcol a helyéért a csapatban."

"Végül mindenkinek meg lesz a helye, 38 mérkõzésünk van a Premier League-ben, úgy tervezzük, hogy az Európa-ligában is sok mérkõzésünk lesz és a hazai kupákban is, szóval mondjuk 22 játékossal is számolva, lesz lehetõsége. Szóval igen, Juan számára is van hely."

 

 

 


Mata egymás után kétszer is elnyerte az év játékosa díjat a Chelsea-nél 2012-ben és 2013-ban eladása elõtt, Mourinho állítása szerint azonban õ nem kényszerítette távozásra a spanyol válogatott játékost.

"Elõször is, azt hiszem talán mindannyian félreértitek, hogy mi történt az elõzõ klubunkban, ugyanis sosem mondtam Matának, hogy távozzon" - tette hozzá. "Sosem kértem a klubot, hogy adják el."

"Ez az õ döntése volt, csakis az övé, én pedig nem szeretek olyan játékosokkal dolgozni, akik távozni szeretnének."

"Ezért gondolom azt, hogy minden játékosnak meg van az ára, hiszen ha egy nap valaki távozni szeretne, az azért van, mert nem szeretne velünk lenni."

"Ha ez a helyzet áll fent, akkor elköszönünk egymástól - légy boldog ott, ahova szeretnél menni. Juan az elõzõ klubunkban nem volt boldog, mert abban az idõben nem õ volt az elsõszámú választásom. Minden mérkõzésen szeretett volna szerepelni."

"Kapott egy nagyszerû ajánlatot egy ilyen hatalmas klubtól, mint a Manchester United, így a távozás mellett döntött. Az elõzõ klubom is úgyszint egy jó ajánlatot kapott, úgy vélekedtünk, hogy pénzügyileg nagyon elfogadható számunkra."

"Nem foglalkoztunk azzal a régivágású eszmével, hogy 'nem adunk el játékosokat a közvetlen riválisainknak'."

"Eladtuk õt a Manchester Unitednek és ennyi. Csak ennyi történt."
 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!