Ahogy Mourinho látta

Jose Mourinho elismerte, az a tény, hogy a Borussia Dortmund jóval elõrébb járt a felkészülésben, mint a Manchester United, döntõ tényezõnek bizonyult az idei túra elsõ összecsapásán.


A dortmundiaknál Gonzalo Castro kétszer volt eredményes, míg Pierre-Emerick Aubameyang büntetõbõl talált be, Ousmane Dembele pedig kiváló egyéni megmozdulást követõen lõtt gólt. A Vörös Ördögöknél Henrikh Mkhitaryan szerezte az egyetlen találatot, aki épp korábbi klubja ellen volt eredményes.

 

A United menedzsere, Jose Mourinho szerette volna kiemelni, hogy a felkészülési idõszak korai szakaszában az eredmény nem a legfontosabb, ráadásul az ellenfél remek erõnléti állapotban volt a tikkasztó melegben.

 

"Úgy gondolom, hogy a felkészülési szezon során amelyik csapat nyer, az elõrébb jár a felkészülésben" - nyilatkozta a portugál az MUTV-nek. "Nem a legjobb csapat, hanem aki elõrébb jár. Ez teljesen nyilvánvaló."

 

"Egy négy meccset játszó csapat játszott egy olyan ellen, amelyik egy mérkõzésen van túl. Olyan csapat, amelyik rengeteget dolgozott már jó hónapja, míg mi 15 napja készülünk és néhányan 3-4 napja csatlakoztak. Hatalmas különbség volt a felkészülésben. De senki nem szeret veszíteni. Nem vagyunk boldogok ettõl, de az öröm, hogy újabb 90 perc van a lábunkban. Nagyon fontos volt, hogy ilyen nehéz idõjárási körülmények között játszottunk egy ilyen ellenfél ellen, ami jó dolog számunkra."

 

 

A Dortmund mindig kemény ellenfélnek számít és a németek megmutatták, mire képesek támadásban.

 

"Különbozõ utakat lehet választani" - folytatta Jose. "Vannak, akik inkább gyengébb csapatok ellen szeretnek játszani, hogy nyerjenek és ezzel az önbizalmuk magasba emelkedjen. Amikor egy Borussia Dortmund ellen lépsz pályára - amely korábban kezdte el a munkát és persze Európa egyik legjobb gárdája - az sokkal nehezebb. A játékosok csalódottak, mert senki nem szeret veszíteni. Még ha azt is mondod, nincs gond, akkor sem szeretsz veszíteni - barátságos mérkõzésen sem. Igazából egy nagyon nehéz találkozót vártam."

 

A csapat ezután átmegy Pekingbe, ahol hétfõn a Manchester City ellen lép pályára, de még mindig az a munkafázis, amikor Mourinho csapata megismerésén dolgozik.

 

"Jelenleg én nem is tudok csapatot alakítani. Sokan itt sincsenek. Az egyéni formák javításán dolgozunk és próbáljuk jó kondiba hozni ezeket a játékosokat. Az új igazolásoknak és a többieknek esélyük volt arra, hogy 45, 70 vagy 90 percet játszhassanak. Ez nagyon fontos és el tudom képzelni, hogy sok idõt vesz majd igénybe, hogy felépüljön a játékunk. A felkészülés ezen idõszakában ilyen idõjárási körülmények között játszani kifizetõdõ volt."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!