De Gea: Mourinhoval trófeákért szállunk harcba

David de Gea magabiztos, a Manchester United harcban lesz a Premier League-ért a "gyõztes" José Mourinho irányítása alatt.


Az élet Sir Alex Ferguson sikerdús karrierjének lezárultával a vártnál nehezebb lett az Old Traffordon, azonban a várakozás és izgalom újra felütötték fejüket a csapatnál.

Eric Bailly, Henrikh Mkhitaryan és Zlatan Ibrahimovic már mind a Unitednél vannak, Massimiliano Allegri pedig megerõsítette, tárgyalásban állnak a manchesteri klub átlal is kiszemelt Paul Pogba átigazolásáról.

De Gea nagyon lelkes csapata eddigi igazolásaitól és Mourinho kinevezésétõl. Amikor arról kérdezték, hogy csapata vajon képes lesz-e megnyerni a következõ évben a Premier League-t, így felelt: "Természetesen, természetesen."

"Úgy vélem top játékosokat, igazán jó játékosokat igazoltunk. Mi vagyunk a Manchester United és minden egyes trófeáért harcolni szeretnénk."

"Érzem, hogy a szurkolóknak, a klubnak és a játékosoknak valami izgalmas idõszak következik - úgy érzed, ez egy új éra. A klub véleményem szerint most nagyon erõs. A játékosok, mi mindent szeretnénk megnyerni és remélhetõleg képesek is leszünk rá."

 

 


De Gea a United új mezének bemutatásán nyilatkozott Sanghajban, ahol a kapus többek közt Mourinhoval kiléphetett a színpadra az új szerelésben.

A korábbi Chelsea menedzser nagyon hamar jó benyomást tett Louis van Gaal távozását követõ kinevezése óta gyõztes mentalitásával, a szervezettségével és impozáló önéletrajzával, mellyel lenyûgözte a spanyol kapust.

"Õ egy nagyon erõs karakter" - mondta De Gea, a United utolsó három évének 'Év Játékosa'.

"Egy gyõztes - õ a világ egyik legjobb menedzsere és ezt érezzük is. Igazán jól érezzük magunkat vele. Egy erõs karakter, de ugyanakkor szeret viccelõdni is. Jó, hogy tudunk nevetni vele és úgy vélem, õ tényleg egy nagyon jó menedzser."

 

 

 


Ibrahimovic vasárnaptól megkezdi felkészülését Manchesterben és De Gea reméli, hogy extravagáns személyisége és játékstílusa egy izgalmas, új dimenziót fog adni a United támadójátékának.

"Tudod, hogy õ [Ibrahimovic] egy top játékos. egy top csatár" - mondta De Gea. "Megvan benne a gyilkos ösztön és remélhetõleg a legjobb teljesítményét éri el Manchesterben."

Ibrahimovic tagja annak a számos elsõcsapatbeli játékosnak, akik nem tudtak elutazni a kínai túrára.

A rendkívüli hõség és páratartalom nem akadályozta meg Mourinho játékosait, hogy naponta kétszer is edzenek a tikkasztó Sanghaji idõjárásban, ahol pénteken a Dortmund 4-1-re tudta õket legyõzni.

"A hõséggel és a páratartalommal nagyon nehéz számunkra, de élvezetes Kínában lenni" - mondta David, aki a mérkõzést az oldalvonal mellõl nézhette végig.

"Most járok itt elõször. Igazán kemények az edzések, de nagyon élvezzük. Hihetetlenek a kínai szurkolók. Õrületes az egész, de ez jó számunkra. Nagyon szórakoztató."

 

 

 


"A túra közelebb hoz minket egymáshoz az új menedzserrel és az új játékosokkal. Természetesen szükségünk van edzésre, edzésre és arra van szükségünk, hogy egy egységes csapat legyünk."

"Az elõszezon kulcsa, hogy a lehetõ leghamarabb fitt tudj lenni, majd a Premier League-ben szerepelj és megpróbáld megnyerni azt."

A Dortmund elleni mérkõzés volt a túra elsõ összecsapása, amit a Manchester City elleni találkozó követ majd Pekingben.

A hétfõi manchesteri-derbi lesz az elsõ, melyet külföldön játszanak, és bár ez csak egy barátságos mérkõzés, De Gea igyekezett rámutatni, ez egy olyan találkozó lesz, amit meg kell nyerniük.

"Ez egy kicsit más így, hogy Kínában játszunk a Cityvel, távol Angliától. De ez mindig egy különleges mérkõzés és természetesen megpróbáljuk megnyerni majd."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!