Mourinho értékelése a Galatasaray elleni meccsrõl

Jose Mourinho a Galatasaray elleni mérkõzést inkább az edzés, mintsem a gyõzelem kontextusába helyezte, ugyanakkor beismerte, nagyon boldog volt a szombat esti eseményekkel.


A következõkben a menedzser mérkõzés utáni interjúja olvasható, melyet az MUTV-nek adott.

A szezonra való felkészülés a prioritás továbbra is

"A legfontosabb dolog a játék volt, hogy perceket adhassunk a játékosoknak. Azoknak, akik kevesebbet szerepeltek eddig, harminc percet adtunk. Azoknak, akik pedig a legtöbbet szerepeltek idáig, 45 és 60 percet kaptak. Szükségük van a játékra. Kínában egy hetet veszítettünk a felkészülésben, és néhány játékos a ma pályáralépõk közül csak két napja állt edzésbe. Úgy döntöttünk, hogy 30 és 45 percet fognak kapni a meccsbõl, úgy éreztük jobb lesz számukra, mintha dupla edzést végeznének. Szóval ez a legfontosab dolog.

"Nincs olyan hosszú idõ a munkára, nincs sok idõ a változásra, hogy végrehajtsunk pár új ötletet, új játékelveket. Ilyenkor minden lépésrõl lépésre halad és a valóság az, hogy nem áll számunkra rendelkezésre a megfelelõ idõ. Jövõ hét végén a Leicester ellen lépünk pályára és két hét múlva a Premier League nyitánya is elérkezik. Idõre van szükségünk, ami nem áll rendelkezésünkre. Az egyetlen megoldás, hogy keményen eddzünk és olyan ellenfelek ellen tegyük azt, mint a mai, ez a legfontosabb, amit tehetünk."

"Elégedett voltam a játék intenzitásával, boldog vagyok az általunk ejtett hibák miatt és tényleg boldog vagyok miattuk, mert ezeken a hibákon dolgozunk. Ugyanakkor nagyon boldog vagyok a jó dolgok miatt is. Boldog vagyok az általunk mutatott szellemiség miatt, az atmoszréfa miatt, de még dolgoznunk kell. A holnapi nap kimarad, de hétfõn dupla edzést tartunk, és szerdán pedig az Old Traffordon szerepelünk majd Rooney és a szurkolók miatt. Ugyanazt fogom tenni, mint ahogy ma tettem, 22 játékost fogok edzeni. Nem foglalkozom túlzottan az eredménnyel, mindenkinek perceket szeretnék adni és ez így jó, lépésrõl lépésre."

 

 

 


Ibrahimovic és Rashford megmutatták, hogy mire képesek?

"Természetesen. Úgy vélem mindenki beleadott mindent, hogy tökéletesítse játékát. Még a 4-2-es állásnál beálló játékosok is, elmondtam nekik, hogy felejtsék el az eredményt, ne játsszanak úgy, mintha 4-2-re vezetnénk. 'Szükséged van erre a 30 percre, hogy magas tempóban tudj játszani, magas intenzitással, felejtsd el, hogy 4-2-re vezetünk'. Mindannyian így próbáltak cselekedni. Természetesen Marcus jól teljesített. Ibrahimovic is bepillantást engedett az olyan dolgokba, amiket õ hoz a csapathoz. Azonban olyan játékosok, akik csak két napot edzettek, mint Fellaini, Schneiderlin, Martial, is képesek voltak itt lenni. Elmondtam nekik, 'Ne próbáljátok felvenni a mérkõzés ritmusát, olyan intenzitással játsszatok, amely kényelmes számotokra.'"

"Ezt az utat részesítem elõnyben, jobban szeretem, ha a pályán vannak, szóval boldog lehetek. Boldog vagyok az ellenfél miatt is, már hat vagy hét mérkõzésen is túl vannak, szóval õk már magasabb tempót tudnak diktálni, mint mi. Boldog vagyok mindezzel. Az is örömmel tölt el, hogy ilyen nagy csoport áll a rendelkezésemre, csupán Tim [Fosu-Mensah] és Chris Smalling nem volt bevethetõ kisebb sérülések miatt, tõlük eltekintve nincs sérültünk, és úgy tûnik, minden jó irányba halad."

A csereként beálló játékosok demonstrálták játékukkal, hogy részét szeretnék képezni terveidnek?

"Nos, ha nem lennének a terveimben, egyetlen percet sem kaptak volna. Nem tartanám õket a keretben. A csapat nagyon összetett, a csapat nagyon fontos a szezonra. A minap mondtam nekik, hogy 38 mérkõzésünk van a Premier League-ben, feltehetõleg 15 az Európa-ligában, és ott vannak még a hazai kupasorozatok is. 60 meccs áll elõttünk és ezt nem tudod 11 emberrel véghez vinni."

"Ahhoz, hogy a keretben légy, meg kell értened, hogy maga a csapat fontosabb, mint az egyén, a klub fontosabb mindannyiunknál, és hogy ebben a keretben lehess, készen kell állnod ezekre: játszol, nem játszol, kevesebbet játszol, 90 percet játszol, mindössze egy percet játszol vagy egyáltalán nem kerülsz a csapatba. Mindegyike része a csapat életének. És amikor egy ilyen nagy klubban szeretnél játszani, mint amilyenek mi vagyunk, el kell fogadnod, hogy a klub sokkal fontosabb mindannyiunknál."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!