Az arabok közel a Manchester Unitedhez

A Manchester United közel áll ahhoz, hogy csatlakozzon az arab tulajdonossal rendelkezõ klubok közé.


A Daily Express értesülései szerint a Manchester United tulajdonosa, a Glazer család hamarosan 1,6 milliárd fontért megválik a klubtól, melyet a katari királyi család vásárol meg. Állítólag a megállapodás már megtörtént, csupán apró részletek vannak hátra.

Amennyiben az üzlet valóban létrejön, úgy Malcolm Glazer és fiai megduplázzák pénzüket hat éves United tulajdonlást követõen, ugyanis 2005-ben 790 millió fontért vették meg a klubot. Valamint a szurkolók bizonyos rétegében kialakult magas szintû népszerûtlenség is megszûnhet a "Glazer-rezsimmel" szemben.

Ráadásul azt is jelentheti, hogy a holnap délben lejátszandó városi derbi lehet az utolsó, mikor még amerikai kézben van a klub.

Karácsony elõtt került szóba elõször, hogy a katari királyi család felvásárolná a Vörös Ördögöket, azóta a Unitednél következetesen tagadták ezt és az eladás tényét is. A múlt hónapban ráadásul a titkos tárgyalások is megrekedtek az ár miatti nézeteltérések miatt. Tárgyalásokhoz közeli forrás azonban elárulta, a katariak 2 milliárd fontos határig is elmentek volna ám végül úgy hírlik, a kezdeti 1,5 milliárd fontos ajánlatra rátéve 100 millió fontot még, 1,6 milliárd fontért tulajdonost válthat a klub.

"Az alku sok mindenben kész, csupán néhány részletkérdést kell még megvitatni" - mondta a jól értesült informátor. Ráadásul a hírek szerint a klub képviselõi és menedzsmentje nem régiben Katarban járt.

A katariak mindent elkövetnek, hogy az elnyert 2022-es világbajnoki rendezésig népszerûsítsék országukat valamint nagy befolyást szerezzenek a futballban, melybõl a Qatar Holdings tõkét kovácsolhatna. Ezt a társaságot Sheikh Hamad Bin Khalifa Al Thani, a katari emír hozta létre és már több nagy beruházást is végrehajtottak a cégen keresztül. Az elmúlt évben Mohamed Al Fayedtõl megvásárolták a Harrods-ot, valamint 500 millió fontos ajánlattal kívánnak részesedést szerezni a 2012-es londoni olimpia után az olimpiai faluból is. A Harrods mellett jelentõs befektetésnek számít náluk a londoni One Hyde Park, a Shard of Glass toronyház a London Bridge-nél, valamint az Egyesült Államok nagykövetségének épülete a Grosvenor Square-en.

A futball iránti érdeklõdés egyik jele volt, mikor a Barcelona csapatával szponzori megállapodást kötöttek. De a Manchester United megszerzésével hatalmas népszerûségre tehetnének szert azon szurkolók körében, akik a Zöld és Arany kampányban részt vettek.

Az 500 millió fontos kötvény kibocsátás mellett Galzerék legutóbb kifizették a magas kamatozású, 220 millió fontnyi PIK kölcsönt, mellyen érthetõen vonzóbbá tették a klubot. Ám tegnap este, a United kommunikációs igazgatója, Phil Townsend - aki a Glazer család szóvivõje is egyben - kijelentette, a United eladására nem kerül sor.


Daily Express


daily express

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!