Moyes: A United igazságtalan volt velem

David Moyes szerint a Manchester United nem bánt vele igazságos módon, amikor tíz hónap után elbocsátották a klubtól.


A skót menedzsert kevesebb, mint egy szezon után elbocsátották annak ellenére, hogy hat éves szerzõdést kötve vehette át Sir Alex Ferguson helyét, a United azonban még Európa-liga szereplést sem volt képes elérni a 2013/14-es szezonban, a bajnokságban csak a hetedik helyre tudtak befutni a Vörös Ördögök.

Ezt követõen Moyes a spanyol Real Sociedad együttesénél is járt - azonban láthatta, hogy a United továbbra sem tudott tartós sikereket elérni, utódja, Louis van Gaal csak a negyedik és ötödik helyre tudta kormányozni csapatát két éve alatt, mielõtt átadta helyét Jose Mourinhonak ezen a nyáron.

Moyes továbbra is fenntartja, õ volt a megfelelõ ember a munkára Ferguson távozása után, tekintve, hogy az Evertont is európai kupaszereplést érõ helyekre tudta vezetni alacsonyabb pozíciókból.

 

 

 


"Nem kapod meg ezeket az állásokat - Real Madrid, Barcelona, Manchester United - csak úgy ok nélkül" - mondta több országos napilapnak is.

"Ez idáig is azt állítottam, hogy igazságtalanul bántak velem ott. Amikor hat éves szerzõdést kötsz, de minössze tíz hónap után elbocsátanak... igen, úgy hiszem igazságtalan volt."

"Nem nyertem elég meccset, de el kell mondani, hogy voltak enyhítõ körülmények. És úgy gondolom, vannak dolgok, amik azóta történtek, melyek valóban igazolják a mondandóm."

"A Manchester Unitednél töltött idõm megadta nekem azt a hihetetlen tapasztalatot, hogy milyen is a csúcson. Hiszem, hogy ez az a szint, ahol dolgozni tudok és ezen a szinten is kell dolgoznom, ez az én szintem."

Ez a tapasztalat nem gátolta meg abban David Moyes-t, hogy ne vegye fontolóra két korábbi játékosának leigazolását a Unitedbõl, Marouane Fellainit - aki korábban az Evertonnál is játszott irányatása alatt, és Adnan Januzajt.

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!