Ashley Young egyetért: ez csapatjáték!

„Ez egy csapatjáték,” - hangoztatja Jose Mourinho, mióta csak kinevezték a Manchester United menedzserének és Ashley Young is tökéletesen egy véleményen van a Vörös Ördögök újdonsült portugál mesterével.


Ez az üzenet mindvégig a "Special One" nyilatkozatainak egy alapköve volt, mely mentalitás merõben segít majd biztosítani azt, hogy a kezdõtizenegy helyeiért folytatott harc olyan ádáz legyen a játékosok közt, amilyent egy ekkora klub, mint a Vörös Ördögöké megkíván.

 

A mester 22 játékosról beszélt, mely egyesek számára a korábbi idõkre emlékeztethet, amikor a tartalékok tökéletesen meg is testesítették mindazt, amit az elnevezésük hivatott jelenteni.

 

Ha a jobbhátvéd sérült volt, a másodikvonalbeli jobb hátvéd helyettesítette. A posztok rotálása annak idején kevésbé volt elterjedt, de mára már sok értelmet nyert, különösen a versenyhelyzet kialakításában.

 

Már mint a United menedzsere emellett jelezte azt is, hogy természetesen a sokoldalú játékosoknak is helye van a választásában, hiszen felbecsülhetetlen értéket jelentenek az esetleges hézagok betöltésében, igaz elsõsorban annak a híve, hogy posztra termett játékosokkal operáljon dinamikus csapat struktúrájában. És mint az bizonyságot is nyert szombaton a csapat svédországi fellépésekor, nagy reményekkel várhatjuk az új idényt, hiszen a menedzser kényelmes pozícióban lesz, amikor elsõ Premier League-es névsorát kell majd kihirdetnie a Bournemouth ellen.

 

"Ha nem szerepelnének a terveimben, egyetlen percet sem adnék nekik" – mondta Mourinho az MUTV-nek, amikor azokról a játékosokról kérdezték, akikben láthatóan ég a bizonyítási vágy, hogy megmutassák, helyük van a keretben. "Nem tartanám õket a csapatomban" - folytatta mielõtt a következõkkel zárta volna: "60 meccset fogunk játszani, amit nem csinálhatsz végig 11 játékossal."

 

 

Az úgynevezett csapatetika gyakran bizonyult már döntõ fontosságúnak komoly sikerekre hajtó csapatoknál, és a legnagyobb klubok esetében az egok kezelése kemény feladat. Mourinho üzenete mégis úgy tûnik, célba ér, máris sikerült megértetnie játékosaival.

 

Még Göteborgban nyilatkozva a Galatasaray elleni 5-2-es gyõzelem után Matteo Darmian készséggel fogadta a helyekért folytatott küzdelmet, és Ashley Young is egyetértett az olasszal, amikor a ManUtd.com-nak nyilatkozott. "Mindenki 100 százalékot akar nyújtani" – mondta. "Ez a célunk az edzésen és kint a pályán is, amikor lehetõséget kapsz."

 

"Ez egy csapatjáték – elég sok meccset játszunk, ahogy a menedzser mondta, és mindenkinek készen kell állnia, hogy megragadja az esélyét. Megvan neki az a gyõztes mentalitása. Õ egy nyertes alkat – a korábbi klubjainál elért sikerei is ezt mutatják, ahol trófeákat és címeket nyert. Egy olyan klubnál mint ez, mi is ugyanezt akarjuk."

 

"Mindig azt mondtam, hogy nagyszerû csapatszellem van nálunk, amit látni lehetett a pályán is a felkészülési szezonban. Mindenkinek az állóképessége egyre jobbá és jobbá válik, és ezt szeretnénk a szezonban is kamatoztatni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!