Egyedi a Leicester bajnoki címe

A Manchester United menedzsere, Jose Mourinho szerint a Leicester City nem várt tavalyi bajnoki címe csakis a különleges Premier League-ben történhetett meg.


Mourinho csapata holnap Claudio Ranieri együttesével mérkõzik meg az angol szuperkupáért. A Community Shield hagyományosan a bajnoki rajt elõszobáját képezi, melyben az elõzõ bajnok a kupagyõztessel játszik. A Vörös Ördögök új menedzsere arra törekszik, hogy megszerezze elsõ trófeáját új klubjánál.

 

A portugál menedzser a tegnapi sajtótájékoztatóján és az MUTV-nek adott exkluzív interjújában is hosszasan beszélt a Rókák sikerérõl, amit szerinte az angol foci egyedi filozófiája tett lehetõvé.

 

"Ez az egyetlen ország, ahol mindenki azt akarja, hogy az ilyen megtörténjen - ez az egyetlen olyan ország, ahol a labdarúgás struktúrája lehetõvé teszi, hogy  ez megtörténhessen" - mondta Mourinho.

 

"Más országokban az erõs csapatok nem akarnak osztozni a pénzen; nem akarják megosztani a közvetítési jogokból befolyó pénzeket. Kényelmes pozícióban akarnak maradni és tudni, hogy mindig a Bajnokok Ligája topcsapatai közé tartoznak."

 

"Azt akarják, hogy két, három vagy négy csapat versengjen, de ha lehetséges, akkor csak egyesélyes legyen a sorozat. Szerte Európában ha épp hallgatod az embereket, úgy hangzik, mintha õk lennének a labdarúgás Teréz Anyái, de nem így van."

 

 

"Õk nem akarnak komoly bajnokságot; ebben az országban pedig mindenki ezt akarja. Ez teszi lehetõvé az olyan csodálatos sztorikat, mint amilyen a Leicesteré is volt, ami még nagyobb hitelességet ad magának a Premier League-nek."

 

"Ebben az országban azt akarjuk, hogy minden klub kapjon abból az összegbõl, ami az asztalon van. Ennek következménye az a magas versengés, ami itt található, ami lehetõvé teszi, hogy olyan klub, mint a Leicester is bajnok legyen. Ez egy nagyszerû eredmény számukra és az ország labdarúgó szervezete számára is, mely lehetõvé teszi, hogy közepes méretû klubok is versenyezni tudnak a nagyokkal."

 

Mourinho arra figyelmeztette a Leicestert, hogy ezúttal sokkal másabb kihívással kell szembenézniük, hiszen a Bajnokok Ligájában is küzdeniük kell, de a menedzser úgy érzi, fel vannak szerelkezve ahhoz, hogy kezelni tudják ezt.

 

"Más szezon lesz ez számukra, de azt hiszem, képesek kezelni a helyzetet" - folytatta. "Új tapasztalatot szereznek, játszanak a Bajnokok Ligájában, ahol legalább hat nagy meccsük biztosan lesz, ami megváltoztatja szezonjuk profilját és az edzésmódszereket is."

 

"Jobb csapatuk van [mint tavaly]; hoztak játékosokat és jó menedzserük van - nagyon tapasztalt. Szerintem képesek kezelni a helyzetet, remélem, hogy képesek kezelni a helyzetet és minden jól megy majd számukra."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!